News

A scăpat ca prin minune de moarte. El e bărbatul care trebuia să urce în submersibilul Titan: ”Mi s-a spus că e mai sigur decât să traversezi strada”

Un cunoscut miliardar american a dezvăluit că a fost extrem de aproape să-și achiziționeze bilete pe submersibilul Titan, alături de fiul său.
24.06.2023 | 13:11
A scapat ca prin minune de moarte El e barbatul care trebuia sa urce in submersibilul Titan Mi sa spus ca e mai sigur decat sa traversezi strada
Jay Bloom și fiul său ar fi trebuit să fie la bordul submersibilului Titan, însă au refuzat în ultimul moment / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / Jay Bloom Facebook
ADVERTISEMENT

Jay Bloom, unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari din Las Vegas, a postat o serie de mesaje pe care le-a schimbat cu Stockton Rush, șeful OceanGate Expeditions, compania care realizase submersibilul.

Miliardarul a primit o reducere de 100.000 de dolari

Magnatul american a povestit că el și fiul său, Sean, ar fi trebuit să fie la bordul submersibiului Titan, însă au refuzat să-și mai cumpere bilete, din cauza unor bănuieli legate de siguranța navei. Locurile rămase libere au fost ocupate de afaceristul pakistanez Shahzda Dawood și de fiul acestuia, care au murit în accident.

ADVERTISEMENT

Jay Bloom ar fi vrut să-i ofere fiului său șansa dse a explora împreună în adâncul oceanului, acesta fiind extrem de pasionat de povestea navei Titanic. Stockton a încercat să-i convingă pe cei doi că misiunea este una sigură și chiar le-a oferit o reducere, de la 250.000 de dolari, la 150.000 de dolari.

”Deși există, evident, riscuri, este mult mai sigur decât zborul cu un elicopter”, i-a scris Rush lui Bloom, arătând faptul că în ultimele trei decenii nu au existat accidente care să implice submarine civile.

ADVERTISEMENT

Submersibilul Titan, controlat printr-un joystick de jocuri video

”Era absolut convins că scufundarea este mai sigură decât să traversezi strada”, a mai scris Bloom în postarea lui. Miliardarul a dezvăluit că Stockton l-a vizitat în luna martie, la bordul unei aeronave cu două locuri, proiectate chiar de el. ”Avea un alt apetit pentru risc, spre deosebire de mine”, a povestit Jay Bloom.

Magnatul, care deține o licență de pilotaj pentru elicoptere, a realizat că e posibil ca Stockton să fi folosit materiale de o calitate mai slabă în construcția submersibilului Titan, și a fost de-a dreptul șocat să afle că acesta nu se putea deschide din interior, în caz de urgență.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a privit cu îngrijorare faptul că întreaga navă putea fi controlată cu un banal controller folosit la jocurile video.

Submersibilul Titan a făcut implozie

Bloom crede că Rush a fost atât de pasionat de proiectul său încât a pus securitatea sa și a pasagerilor pe planul al doilea. De altfel, șeful misiunii a și evitat întrebările legate de siguranța misiunii.

ADVERTISEMENT

Cinci oameni, printre care și Stockton Rush, și-au pierdut viața la bordul submersibilului, după ce acesta a făcut implozie în adâncul oceanului.

ADVERTISEMENT