News

Un fost pasager al submarinului Titan dezvăluie prin ce a trecut în timpul călătoriei către adâncuri: “Nu există nimic”

Un fost pasager al submarinului Titan a mărturisit cum a fost călătoria către adâncuri. Bărbatul a descris-o drept o experiență kamikaze.
23.06.2023 | 21:26
Un fost pasager al submarinului Titan dezvaluie prin ce a trecut in timpul calatoriei catre adancuri Nu exista nimic
Un fost pasager al submarinului Titan dezvăluie prin ce a trecut în timpul călătoriei. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Un fost pasager al submarinului Titan dezvăluie prin ce a trecut în timpul călătoriei. Arthur Loibl, un afacerist din Germania, a fost intervievat cu privire la experiența sa din adâncul oceanului.

Un fost pasager al submarinului Titan spune cum a fost călătoria către adâncuri

Bărbatul a povestit pentru News Hour with CNN, că acum aproximativ doi ani s-a aflat în submersibilul Titan. Alături de el au mers și două dintre victimele tragediei, fondatorul OceanGate, Stockton Rush și Paul-Henry Nargeolet.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri a spus că a scos 110.000 de dolari din buzunar pentru a participa la misiune. Acesta a mers în august 2021 în expediția turistică. Bărbatul mărturisește că s-a gândit că ar putea să apară anumite probleme tehnice, la momentul respectiv, dar nu i-a trecut niciodată prin minte că totul ar putea culmina cu moartea cuiva.

“Nu îmi este uşor să vorbesc. Am pierdut doi prieteni şi alţi trei oameni care au fost în acest submarin şi ştiu că am fost acum doi ani în acelaşi loc şi îmi este foarte greu să accept şi să înțeleg ce s-a întâmplat acolo.

ADVERTISEMENT

A fost în august 2021, am fost la o săptămâna împreuna(nr. cu Rush şi Nargeolet, doi dintre pasagerii care au murit pe Titan) pe nava mama, pe Artic Horizon. Am realizat pericolul, principala mea problemă a fost că nu vom ajunge pe fundul oceanului pentru că majoritatea misiunilor au avut probleme tehnice, mai ales cu bateria şi sistemele electrice. Dar că s-ar putea termina cu decesul meu, nu, nu m-am gândit la asta nicio secundă.”, a transmis Arthur Loibl.

Arthur Loibl: „Nu există scaune înăuntru, nu există nimic”

Germanul a dezvăluit că scufundarea a durat două ore și jumătate. Alte două ore au făcut de la nava mamă până la intrarea în apă, iar acest lucru s-a întâmplat chiar din cauza problemelor tehnice. În interiorul submarinului, spațiul este extrem de mic.

ADVERTISEMENT

„Greutățile de echilibrare din stânga şi din dreapta submarinului au fost slăbite pe partea dreaptă. Iar în submarin nu poţi sta în genunchi, nu poţi sta în şezut. Nu există scaune înăuntru, nu există nimic”, a declarat afaceristul din Germania.

Arthur Loibl a descris imaginile văzute la Titanic, acolo unde echipajul a petrecut trei ore, drept „minunate”. Pe de altă parte, temperatura este destul de scăzută, de 4 grade. De asemenea, bărbatul spune că dacă nu ar fi existat lumina de la submarin, nu ar fi putut să vadă absolut nimic din cauza întunericului.

ADVERTISEMENT

Deși a fost o experiență de neuitat, pe care o planificase încă din 2016, Arthur Loibl a recunoscut că acum vede expediția drept o „călătorie kamikaze”. „Aveam deja biletul meu pentru spaţiu. Şi am spus că ar fi frumos să mergem la o explorare de mare adâncime. A fost foarte periculos şi într-adevăr acum pot spune că a fost o călătorie kamikaze”, a adăugat bărbatul, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: