News

Cum au murit, de fapt, pasagerii de pe submersibilul Titan. Simularea video care arată cum s-a produs implozia

Cum au murit, de fapt, pasagerii de pe submersibilul Titan. O simulare video arată cum ar fi avut loc implozia catastrofală.
23.06.2023 | 19:55
Cum au murit de fapt pasagerii de pe submersibilul Titan Simularea video care arata cum sa produs implozia
Cum au murit, de fapt, pasagerii de pe submersibilul Titan. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Cum au murit, de fapt, pasagerii de pe submersibilul Titan, găsit joi pe fundul Atlanticului de Nord. Cei cinci oameni care se aflau la bord sunt considerați decedați, după ce au fost descoperite mai multe resturi ale submarinului.

Cum au murit, de fapt, pasagerii de pe submersibilul Titan

Este vorba despre un miliardar din Marea Britanie, Hamish Harding, un om de afaceri pakistanez, pe nume Shahzada Dawood, fiul acestuia, Sulaiman Dawood, un explorator din Franța, Paul-Henry Nargeolet, dar şi directorul executiv şi fondatorul OceanGate, Stockton Rush.

ADVERTISEMENT

Potrivit contraamiralului John Mauger, submarinul Titan a suferit o „implozie catastrofală”. În urma acesteia, echipajul aflat la bord a fost ucis. Specialiștii spun că oamenii ar fi murit brusc.

Având în vedere presiunea din adâncul oceanului, cel mai probabil bărbații nu au simțit nimic. Odată cu producerea imploziei, apa ar fi ajuns în toate spațiile pline de aer și în plămânii victimelor. În acest fel, cei cinci bărbați au murit.

ADVERTISEMENT

Paza de Coastă din SUA a transmis că sunt desfășurate și acum căutări cu scopul de a fi găsite și alte resturi. Însă, experții au precizat că este greu de crezut că ar putea fi recuperat vreun cadavru.

Simularea video care arată cum s-a produs implozia

Submersibilul Titan, cu o lungime de 6,7 metri, care aparținea companiei OceanGate Expeditions, a dispărut în Atlantic la data de 18 iunie. Contactul cu nava a fost pierdut la o oră și 45 de minute de la coborârea în ocean.

ADVERTISEMENT

Joi, 23 iunie, Paza de Coastă din SUA a anunțat, în mod oficial, faptul că nava a suferit o implozie. Toți cei cinci bărbați, care se aflau într-o expediție cu scop turistic, de explorare a epavei Titanicului, sunt considerați decedați.

O simulare a imploziei navei a fost publicată pe Youtube, pe canalul MST productions. Conform imaginilor, catastrofa s-ar fi produs rapid, submersibilul Titan ajungând precum o minge de foc.

ADVERTISEMENT

Implozia ar fi avut loc într-o fracțiune de milisecundă, potrivit fostului ofițer naval și profesor la Universitatea Internațională din Florida, Aileen Maria Marty, citată de CNN.

„Întregul submersibil s-ar fi prăbușit înainte ca indivizii din interior să-și dea seama că există o problemă. În cele din urmă, printre multele moduri prin care putem trece, este nedureros”, a transmis Aileen Maria Marty, pentru CNN.

 

ADVERTISEMENT
Tags: