News

A scăpat de amendă, deși nu a purtat mască! Cum ar putea crea un precedent decizia instanței

11.04.2021 | 11:35
A scapat de amenda desi nu a purtat masca Cum ar putea crea un precedent decizia instantei
ADVERTISEMENT

A scăpat de amendă, deși nu a purtat mască! Este povestea unui bărbat din Cluj care a reușit să învingă legile din România. Acesta a mers la tribunal unde a avut câștig de cauză. 

Concret, o instanța din Cluj a schimbat în avertisment amenda primită de un bărbat care nu purta mască de protecție, noaptea, în apropiere de casă.

ADVERTISEMENT

Specialiștii trag acum un semnal de alarmă. Aceștia spun că situația ar putea fi invocată drept precedent. Chiar protestatarii care ies zilnic în stradă, tocmai pentru a contesta restricțiile impuse de autorități ar putea face acest lucru.

A scăpat de amendă, deși nu a purtat mască de protecție!

Inițial, bărbatul a fost amendat de polițiști pentru că a fost surprins, noaptea, pe stradă, fără mască de protecție. Acesta nu a fost însă de acord.

ADVERTISEMENT

Contravenientul a contestat sancțiunea și a transmis că tot ceea ce as făcut este să se deplaseze în vecinătate, la un prieten.

În momentul în care revenea acasă nu purta masca, deși o avea la el. Nu și-a pus-o pentru că nu se afla nimeni pe stradă.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că premierul Florin Cîţu a afirmat că atunci când ţara noastră va atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, atunci poate fi luată în considerare renunţarea la masca de protecţie.

„Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţine:

ADVERTISEMENT

– până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane;

– până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.

Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: