News

Mitropolitul Ioan al Banatului, sfat pentru tineri în Pastorala pascală: ”Luptați cu moartea albă şi salvați-vă frații din lanțurile ei”

Un mesaj spiritual vine pentru tinerii din România de la Mitropolitul Ioan al Banatului, în Pastorala pascală: ”Luptați cu moartea albă, fiți biruitori în fața ei”.
02.05.2024 | 12:59
Mitropolitul Ioan al Banatului sfat pentru tineri in Pastorala pascala Luptati cu moartea alba si salvativa fratii din lanturile ei
Mesaj pentru tinerii din România de la Mitropolitul Ioan al Banatului: ”Luptați cu moartea albă, fiți biruitori în fața ei”. Sursa foto: Mitropolia Banatului
ADVERTISEMENT

Mitropolitul Ioan al Banatului i-a îndemnat, joi, în Pastorala pascală, pe tineri, să lupte cu ”moartea albă”. ”Când moare omul?! Când nu mai iubește!”, sunt vorbele pline de înțelepciune ale înaltului prelat.

Mesaj pentru tinerii din România de la Mitropolitul Ioan al Banatului: ”Luptați cu moartea albă, fiți biruitori în fața ei”

În Joia Mare, Mitropolitul Banatului, IPS Ioan, a transmis mesajul său, Pastorala la Învierea Domnului. În acesta, preotul vorbește despre viață și moarte, despre înviere, despre dragostea de țară și de familie, dar și despre salvarea din calea drogurilor.

ADVERTISEMENT

Încă din 2019, Mitropolitul Banatului îi îndemna pe aleşii locali să crească numărul poliţiştilor locali în oraş, ”pentru siguranţa cetăţii, a cetăţeanului” şi în special a copiilor. ”Știţi foarte bine că din nefericire ‘moartea albă’ a bătut de o vreme şi la porţile Timişoarei“, a spus mitropolitul.

Acum, în Pastorala pascală, Mitropolitul Ioan al Banatului îndeamnă la încrederea în iubirea Tatălui, iar pe tineri îi sfătuieşte să lupte cu moartea albă. ”Luptaţi cu moartea albă, fiţi biruitori în faţa ei şi salvaţi-vă fraţii din lanţurile ei! Iubiţi-L pe Dumnezeu, ţara şi familia!”, spune înaltul prelat ortodox.

ADVERTISEMENT

Mitropolitul Banatului, îndemn la iubirea şi ajutorarea aproapelui, aşa cum Iisus a făcut pe cruce

În același mesaj spiritual, IPS Ioan îndeamnă la iubirea şi ajutorarea aproapelui, aşa cum Iisus a făcut pe cruce, mântuindu-l pe tâlharul care s-a smerit în ultimul ceas şi alături de care Cel Înviat a treia zi I S-a arătat Tatălui.

”Hristos Şi-a biruit moartea Sa, dar şi moartea noastră. Moartea nu ne îngăduia să ne întoarcem în Casa Tatălui Ceresc. Până la Învierea lui Hristos, Tatăl aştepta trist la porţile Cerului întoarcerea noastră. Tristul Dumnezeu azi Se bucură cu toate cetele îngereşti văzând că Fiul Său, chiar purtând rănile piroanelor, Se întoarce biruitor ‘Acasă’ şi nu Se întoarce singur, ci cu un tâlhar.

ADVERTISEMENT

Nu Îi aduce un sfânt, ci pe cel mai căzut dintre pământeni: un tâlhar. Mare taină şi mare semn de iubire a Fiului faţă de tot omul cel căzut în robia morţii! De ce oare n-a intrat Hristos în Cer împreună cu un sfânt, cu un drept? Însuşi El ne spune: ‘N-am venit să chem pe cei drepţi, ci pe păcătoşi la pocăinţă’ (Marcu 2, 17). (…).

Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin aceea că, pentru noi, Hristos a murit când noi eram încă păcătoşi” (Romani 5, 7-8). Iată nemărginita şi nepărtinitoarea iubire a lui Dumnezeu! Hristos duce lupta cu moartea tuturor, Se jertfeşte pentru toţi, buni şi răi.

ADVERTISEMENT

De aici învăţăm că Iisus Hristos S-a jertfit şi pentru mine şi pentru tine, n-a privit la faţa noastră, ci pentru Hristos noi suntem comoară lui Dumnezeu aici, pe pământ”, spune mitropolitul Ioan al Banatului.

ADVERTISEMENT