Life

A stat închis 3 zile cu 72 de șerpi veninoși. Gestul extrem al unui bărbat: ”Așa a început obsesia mea”

S-a încuiat vreme de 3 zile cu 72 de șerpi veninoși. Planul periculos al unui bărbat care a fost urmărit de un singur gând.
14.09.2023 | 20:01
A stat inchis 3 zile cu 72 de serpi veninosi Gestul extrem al unui barbat Asa a inceput obsesia mea
S-a încuiat vreme de 3 zile cu 72 de șerpi veninoși. Planul periculos al unui bărbat care a fost urmărit de un singur gând. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

A stat închis 3 zile cu 72 de șerpi veninoși. Gestul extrem al unui bărbat. Așa a început obsesia sa care l-a făcut să fie o persoană cunoscută la nivel mondial. Care este povestea lui și ce a vrut să demonstreze cu acest proiect.

S-a încuiat vreme de 3 zile cu 72 de șerpi veninoși. Planul periculos al unui bărbat care a fost urmărit de un singur gând

Neelam Kumar Khaire este un bărbat din India care s-a încuiat vreme de 3 zile cu 72 de șerpi veninoși. Se întâmpla pe 20 ianuarie 1980 când a intrat de bunăvoie într-o încăpere realizată din sticlă aflată pe terenul de sport de la Colegiul Medical B.J. din Pune.

ADVERTISEMENT

Mai mult, acesta a putut fi privit de toată lumea. Avea 28 de ani la momentul respectiv și un plan foarte bine pus la punct pentru că-și dorea foarte mult să construiască un mic parc în curtea din spatele casei sale.

În plus, a fost urmărit și de alt gând, acela de a demonstra că reptilele nu mușcă dacă nu sunt provocate sau atacate de oameni. A refuzat chiar să părăsească cușca vreme de 30 de minute și nu a ieșit deloc din ea.

ADVERTISEMENT

Printre șerpii care i-au ținut companie s-au numărat 27 de cobre monocelulare, 24 de vipere Russell, 9 cobre binocelulare, 8 kraits cu bandă și 4 șerpi comuni. Bărbatul s-a înțeles perfect cu locatarii săi pe parcursul desfășurării proiectului.

În clipa în care aceștia deveneau prea curioși și i se așezau pe picioare Neelam Kumar Khaire îi trata cu foarte mare delicatețe. Îi lua extrem de ușor și îi așeza pe pământ, fără să fie mușcat nici măcar o dată de vreunul dintre ei.

ADVERTISEMENT

Neelam Kumar Khaire a intrat în Cartea Recordurilor

Când s-au terminat cele 72 de ore bărbatul din India a stabilit un nou record Guinness. Anteriorul fusese atins de sud-africanul Peter Snyemaris cu doar un an înaintea sa. Acesta a petrecut 50 de ore cu 18 șerpi veninoși și 7 șerpi semiotrăvitori în Johannesburg, Africa de Sud.

Neelam Kumar Khaire a fost de părere că un indian merită să intre în Cartea Recordurilor având în vedere că țara este recunoscută drept un tărâm al șerpilor. A avut ambiție și a ajuns acolo unde și-a propus.

ADVERTISEMENT

Visul său de a construi un parc pentru șerpi a devenit realitate. În anul 1986 bărbatul a creat Parcul de Șerpi Katraj, datorită ajutorului primit de la Corporația Municipală din Pune. În prezent, acesta se numește Parcul Zoologic Rajiv Gandhi.

„Uram să omor astfel de creaturi frumoase – majoritatea erau inofensive. Odată am prins un șarpe și l-am dus la Institutul Haffkin din Bombay. Mi s-a spus că este otrăvitor și că este pres riscant pentru a fi transportat în acest fel.

Incidentul mi-a întărit curajul și așa a început obsesia mea pentru șerpi”, a declarat la un moment Neelam Kumar Khaire legat de o întâmplare care s-a petrecut pe când avea 20 de ani, scrie indiatoday.in.

ADVERTISEMENT