Fotbal international

Starul lui Ajax, Abdelhak Nouri, a ieşit din comă după doi ani! În 2017 suferise pe teren un atac cardiac

27.03.2020 | 11:15
Starul lui Ajax Abdelhak Nouri a iesit din coma dupa doi ani In 2017 suferise pe teren un atac cardiac
abdelhak nouri ajax. La 19 ani a suferit un atac cardiac pe teren, care i-a afectat creierul. Acum a ieşit din comă
ADVERTISEMENT

În plină pandemie de coronavirus pe tot globul mai parvin şi veşti pozitive. Una dintre acestea vine din Olanda, de la clubul Ajax Amsterdam şi se referă la unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai lăncierilor în urmă cu doi ani.

Abdelhak Nouri, revenire miraculoasă din comă

Este vorba de Abdelhak Nouri, cel alintat de colegi şi de familie Appie şi care era considerat în 2017 drept viitorul produs de export pe bani mulţi de la Ajax. El a suferit un atac cardiac pe teren, în iulie 2017, în timpul unui meci de pregătire din cantonamentul din Austria, împotriva lui Werder Bremen. Avea pe atunci numai 19 ani.

ADVERTISEMENT

Atacul a avut însă consecinţe dezastruaose asupra creierului jucătorului, care a rămas de atunci multă vreme inconştient. Acum însă a reuşit să iasă din comă şi se află acasă, în mijlocul familiei.

Locuieşte cu familia într-o casă adaptată special

Vorbind într-un program special la TV olandez, fratele său Abderrahim a dezvăluit că Appie, continuă să progreseze.

ADVERTISEMENT

Familia locuiește într-o casă special adaptată, cu Nouri capabil să se așeze și într-un scaun cu rotile – dar tânărul de 22 de ani rămâne „foarte dependent” de familia sa.

Începe să facă progrese evidente

„Trebuie să spun că, de vreme ce este acasă, merge mult mai bine decât înainte în spital.El este conștient de locul în care se află, cu familia. Nu mai este în comă. Este treaz şi acesta e cel mai bun lucru.

ADVERTISEMENT

În zilele lui bune, există o formă de comunicare, de exemplu, confirmarea cu sprâncenele sau cu un zâmbet. Dar observați că nu poate face mai mult de atât. Vorbim cu el ca și cum nu ar fi bolnav. Îl luăm în conversațiile noastre și privim fotbalul cu el în sufragerie, de exemplu.

Nu i se mai acorda nici o şansă să iasă din stadiul vegetativ

Vestea este cu atât mai incredibilă, având în vedere faptul că familia a spus în iulie 2017 că practic nu are nicio șansă de recuperare și se află într-o stare vegetativă permanentă.

ADVERTISEMENT

Abderrahim spunea atunci: “Nu poate merge, nu poate vorbi, nu ne recunoaște, nu știe cine suntem. Nu simte nimic, nu aude nimic. Potrivit medicului, el nu va mai face niciodată toate astea, nu se va vindeca niciodată.

ADVERTISEMENT