Life

Abonamentele Netflix o iau razna. Milioane de clienți vor fi afectați

Ce se întâmplă cu abonamentele Netfix. Clienții vor fi afectați de ultima decizie pe care gigantul de streaming a luat-o.
19.10.2023 | 11:58
Abonamentele Netflix o iau razna Milioane de clienti vor fi afectati
Ce se întâmplă cu abonamentele Netflix. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Netflix a luat o decizie care îi va supăra pe mulți dintre clienții săi. În ciuda faptului că au aplicat măsuri cu privire la partajarea parolelor, gigantul a hotărât acum să crească prețul mai multor abonamente.

Cresc abonamentele la Netlix. Care sunt clienții afectați

Cu toate că de curând Netflix a luat măsuri împotriva partajării parolelor, acum a luat decizia ca prețurile unor abonamente lunare fără reclame să se majoreze în SUA, Marea Britanie și Franța cu până la 3 dolari.

ADVERTISEMENT

Mișcarea este una încrezătoare a companiei al cărei număr de abonați a crescut cu 8,8 milioane de abonați din iulie până în septembrie. A fost cea mai mare creștere din ultimii ani, ceea ce a dus și la ridicarea acțiunilor Netflix.

În Statele Unite ale Americii, Netflix a crescut prețul pentru planul premium fără reclame cu 3 dolari pe lună. În Marea Britanie, costul a crescut cu 2 lire sterline la 17,99 lire sterline (21,84 dolari).

ADVERTISEMENT

Cu 2 euro au crescut și prețurile abonamentelor premium Netflix din Franța, ajungând până la 19,99 euro (21,06 dolari). Totul se întâmplă după o perioadă în care Netflix a avut îndoieli că ar mai putea să atragă noi membri.

Concurența se mărește, odată cu ea și prețurile, iar greva actorilor de la Hollywood joacă și ea un rol important, deoarece întârzie noile lansări ale filmelor. În prima jumătate a anului trecut, gigantul de streaming a pierdut în jur de 1 milion de abonați.

ADVERTISEMENT

Numărul abonamentelor a crescut după ce s-au impus costuri suplimentare pentru partajarea parolei

O mare parte din revenirea pe care Netflix a înregistrat-o acum se datorează hotărârii de a percepe o taxă suplimentară pentru cei care vor să folosească un singur cont chiar dacă nu locuiesc în aceeași categorie.

Totodată, lansarea unui plan mai ieftin, dar cu reclame, a crescut înscrierile cu până la 30% în țările în care Netflix este disponibil, spre bucuria reprezentanților care își doresc să crească profiturile.

ADVERTISEMENT

„În totalitate, conducerea lucrează din greu pentru a stoarce până la ultima picătură de numerar posibilă din baza de abonați disponibilă. Pe măsură ce acea ceașcă începe să se usuce, va fi mult mai important să înțelegem exact cât de reușită poate avea următoarea fază de creștere”, a declarat Sophie Lund-Yates, analist principal de acțiuni la Hargreaves Lansdown, conform BBC. 

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Scandal la Insula Iubirii. Cine este concurentul acuzat că și-ar fi bătut propriul...
Scandal la Insula Iubirii. Cine este concurentul acuzat că și-ar fi bătut propriul tată
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”