News

Accident cu 6 răniți în Harghita. Un șofer a încercat să depășească un TIR

Un grav accident de circulație a avut loc în Harghita, unde o mașină a încercat să depășească un TIR și s-a izbit frontal de un autoturism care circula regulamentar.
29.02.2024 | 18:17
Accident cu 6 raniti in Harghita Un sofer a incercat sa depaseasca un TIR
Accident cu 6 răniți în Harghita. Un șofer a încercat să depășească un TIR
ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de șase persoane au fost rănite, printre care doi copii, după ce șoferul unui autoturism a intrat într-o depășire periculoasă, fără să se asigure. Conform ISU Harghita, la fața locului au fost trimiși pompierii militari, însă din fericire niciuna dintre victime nu a fost grav rănită.

Accident cu 6 răniți în Harghita, după o depășire riscantă a unui TIR

”S-au deplasat pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie nr. II Topliţa, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă un ASAS şi o ambulanţă SMURD, precum şi două echipaje SAJ Topliţa şi Bilbor.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului, au rezultat 6 victime, ranite uşor, fără leziuni grave”, a au transmis reprezentanții ISU Harghita. Conform News.ro, o victimă a fost transportată la spital de către SMURD Toplița, însă în ajutor au sărit și cei de la SAJ Bihor și SAJ Toplița, care au transferat la spital 4, respectiv două victime.

Polițiștii au stabilit că un autoturism care circula pe DN 15, la ieșirea din Toplița spre Bilbor, s-a ciocnit frontal de un alt autoturism care venea de pe contrasens, după o depășire nereușită. Inclusiv TIR-ul depășit a fost acroșat în urma impactului violent, arată polițiștii.

ADVERTISEMENT

În urmă cu cinci ore, un șofer își pierdea viața într-un accident cumplit în Hunedoara, după ciocnirea dintre două camioane pe DN 66, în zona localității Batiz. Victima este, așadar, șoferul unuia dintre cele două camioane.

Un șofer a murit într-un accident cumplit în Hațeg

O persoană a decedat în urma unui accident rutier care s-a produs, în urmă cu puțin timp, pe DN 66, pe porțiunea de drum de la ieșirea din Hațeg, spre Călan. Sosiți de urgență la fața locului, pompierii din Hunedoara și Deva au constatat că șoferul unei camionete care a intrat în coliziune cu un camion, este încarcerat și inconștient.

ADVERTISEMENT

După descarcerare, echipajele de salvatori au constatat decesul conducătorului auto, din camionetă. Șoferul camionului a fost asistat medical de către echipajul SMURD, fiind conștient și cooperant”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

În urma acestui accident, circulația a fost blocată timp de mai multe ore pe o porțiune de drum. Polițiștii au menționat că în cele două autovehicule nu se mai aflau alți pasageri. ”În urma primelor cercetări, polițiștii au stabilit că un bărbat, conducător al unui autoturism care se deplasa pe direcția spre Hațeg, a pătruns pe sensul opus de mers și intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară.

ADVERTISEMENT

În urma impactului, a rezultat decesul conducătorul autoturismului (care a rămas încarcerat) și rănirea conducătorului autoutilitarei. Traficul rutier pe DN 66 este momentan restricționat pentru intervenția echipajelor medicale și efectuarea cercetării la fața locului. În cauză polițiștii, au întocmit dosar de cercetare penală”, au mai transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.

ADVERTISEMENT