News

Accident cu 9 victime pe Autostrada A1. Un microbuz s-a răsturnat. Elicopter SMURD solicitat

Accident grav pe Autostrada A1. Un microbuz s-a răsturnat în județul Timiș, rezultând 9 victime.
10.07.2021 | 14:25
Accident cu 9 victime pe Autostrada A1 Un microbuz sa rasturnat Elicopter SMURD solicitat
ADVERTISEMENT

Zi de sâmbătă cu accidente grave pe drumurile din România. Mai multe persoane au ajuns la spital după o serie de evenimente rutiere grave produse în ultimele ore.

Înainte de prânz, un accident grav s-a produs pe Autostrada A1 din județul Timiș. Au rezultate 9 răniți, după ce un microbuz s-a răsturnat.

ADVERTISEMENT

Accident grav pe Autostrada A1. Un microbuz s-a răsturnat: 9 victime raportate

Evenimentul rutier din vestul țării s-a produs în jurul orei 11:30, în zona localităţii Topolovăţu Mare (judeţul Timiş). Un mijloc de transport cu 9 oameni la bord, toți străini, s-a răsturnat.

Din primele informații de la fața locului, se pare că microbuzul ar fi fost lovit de un autoturism. Toți cei 9 pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale și vor ajunge la spital.

ADVERTISEMENT

Dat fiind faptul că unul dintre răniți este în stare gravă, la locul coliziunii a fost solicitat și un elicopter SMURD pentru un transport mai rapid la spital.

”La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, 3 autosanitare SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM), 3 ambulanțe SAJ și 21 de pompieri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a fost alertat și elicopterul SMURD. În microbuz se aflau 9 persoane, adulți, cetățeni străini. Toate cele 9 persoane au primit îngrijiri medicale și vor fi transportate la spital”, transmit reprezentanții ISU Timis, conform Opinia Timișoarei.

Pentru câteva ore, traficul rutier pe sensul de mers Deva-Arad a fost blocat.

Potrivit presei locale, la scurt timp, în același loc, s-a produs un alt doilea accident în care au fost implicate 3 autoturisme în care se aflau 7 oameni. Din fericire, doar o persoană a fost rănită ușor și a primit îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Accident grav și în Dolj: 5 răniți, dintre care o persoană în stare gravă

Un alt eveniment rutier a fost raportat în județul Dolj. Un grav accident s-a produs pe DN55 Sadova – Căciulătești.

În urma acestuia s-au consemnat 5 victime, dintre care o persoană inconștientă. La fața locului au fost trimise mai multe forțe de intervenție.

Primul echipaj medical ajuns la fața locului a început manevrele de resuscitare la persoana aflată în stop cardio. Celelalte echipaje au acordat primul ajutor medical celor 4 persoane care sunt conștiente și cooperante.

ADVERTISEMENT