News

Accident cu șapte victime și șase mașini implicate, la un kilometru de Nădlac. Șoferul vinovat, distras de telefonul mobil

19.07.2020 | 17:57
Accident cu sapte victime si sase masini implicate la un kilometru de Nadlac Soferul vinovat distras de telefonul mobil
ADVERTISEMENT

Un accident deosebit de grav, soldat cu șapte victime și șase mașini avariate, s-a produs duminică, la un kilometru de vama Nădlac.

Evenimentul rutier a avut loc pe autostrada A1, la un kilometru de punctul de trecere a frontierei Nădlac 2.

ADVERTISEMENT

Imediat, la fața locului au fost trimise un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului Arad, un echipaj SMURD şi un echipaj de stingere de la SVSU Nădlac, o ambulanţă de la Nădlac şi alte două ambulanţe de la Arad.

Accident grav cu șapte victime, la un kilometru de vama Nădlac

Din primele informații, un șofer din Arad de 43 de ani care conducea o autoutilitară pe A1, în apropierea PTF Nădlac 2, nu a păstrat distanța de siguranță și a intrat în coliziune cu alte două vehicule. Cele două mașini au fost proiectate în alte trei autoturisme din coloană.

ADVERTISEMENT

Din impactul violent au rezultat șapte răniți, trei copii și patru adulți, care au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Martori prezenți în zonă afirmă că șoferul vinovat era ocupat cu telefonul mobil înainte de coliziune.

”Din primele cercetări efectuate la fața locului s-a stabilit că evenimentul s-a petrecut în jurul orei 11:17. Un arădean de 43 de ani a condus o autoutilitară pe A1, în apropierea PTF Nădlac 2.

ADVERTISEMENT

Din cauza altor preocupări, de natură a-i distrage atenția, acesta nu a păstrat o distanță de siguranță față de autoturismele care circulau cu viteză redusă în coloană, intrând în coliziune cu două dintre acestea, care au fost proiectate în alte trei autoturisme din coloană”, ne-au transmis reprezentanţii IPJ Arad.

Tot aceştia au mai anunţat că au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale trei copii și patru adulți. „În urma concluziilor medico legale urmează a fi efectuată încadrarea juridică”, spun poliţiştii, conform Aradon.

ADVERTISEMENT

Traficul în zonă, blocat în totalitate

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2 a fost blocat în totalitate până când vehiculele implicate în eveniment au fost ridicate de pe partea carosabilă. Tot traficul a fost deviat prin frontiera Nădlac 1, pe DN 7.

Ulterior, traficul pe autostradă, pe sensul de ieşire din ţară, a fost reluat. Autovehiculele implicate în accident au fost înlăturate de pe partea carosabilă, iar angajaţii DRDP au degajat şoseaua, înlăturând bucăţile de plastic, metal şi sticlă care au rezultat în urma carambolului.

ADVERTISEMENT