News

Accident cumplit în Cluj. Cinci persoane au fost rănite, printre care trei minori

Un nou accident cumplit s-a produs pe un drum din județul Cluj, de data aceasta fiind vorba despre cinci victime, printre care trei minori.
24.09.2023 | 11:00
Accident cumplit in Cluj Cinci persoane au fost ranite printre care trei minori
Cinci persoane au fost rănite, printre care trei minori. Foto: News.ro
ADVERTISEMENT

Accidentul ar fi fost provocat, conform anchetatorilor, de un șofer care a încercat o depășire neregulamentară, iar pe lista victimelor se numără și un cetățean polonez. Accidentul a fost înregistrat pe DN1 în zona localității Ciucea și a implicat două autoturisme, dar și un motociclist.

Cinci persoane au fost rănite, printre care trei minori

Polițiștii au constatat că șoferul responsabil are 52 de ani. Accidentul a avut loc în localitatea Ciucea din judeţul Cluj, fiind implicate doua autoturisme şi o motocicletă. Din fericire nimeni nu și-a pierdut viața, însă răniții au fost transportați la spital pentru a primi ajutor de specialitate.

ADVERTISEMENT

”Din cercetările preliminare efectuate la locul evenimentului rutier s-a constatat că un conducător auto, de 52 de ani, din comuna Luna, care circula cu autoturismul din direcţia municipiului Oradea ar fi efectuat o manevră de depăşire peste marcajul longitudinal continuu.

Acesta a intrat în coliziune cu autoturismul condus din sensul opus de un bărbat de 50 de ani, din municipiul Cluj-Napoca. În urma impactului, autoturismul bărbatului de 50 de ani a fost proiectat în afara părţii carosabile, în şanţ. Ulterior, şoferul de 52 de ani a acroşat un motociclist polonez, care circula de asemenea, din sensul opus”, a transmis Poliţia judeţeană Cluj.

ADVERTISEMENT

În total au fost consultate de echipajele SMURD opt persoane, însă cinci dintre acestea au fost rănite și au avut nevoie să fie transportate de către echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean la spital. Cel mai grav pare să fie motociclistul, un tânăr polonez în vârstă de 38 de ani.

”Conducătorul motocicletei, respectiv un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, a primit primul ajutor calificat şi urmează să fie transportat la spital. Acesta era în stare de conştienţă, era cooperant, însă prezintă suspiciuni de multiple traumatisme. Totodată, o femeie şi trei minori urmează să fie transportaţi la spital pentru investigaţii de specialitate. Conform primelor evaluări aceştia prezintă afecţiuni uşoare”, au transmis autoritățile, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

În România, țara cu cele mai nesigure drumuri din Europa, unde 5 oameni mor la fiecare 24 de ore pe șosele, nimeni nu se mai miră atunci când sirenele ambulanțelor SMURD încep să gonească pe drumurile naționale. Drept exemplu și accidentul grav din urmă cu 24 de ore din Teleorman, unde două autocare și un TIR s-au ciocnit violent, fiind nevoie de activarea Planului Roșu de Intervenție.

Au fost implicați în acest accident 18 oameni, dintre care patru persoane au fost rănite. ”În eveniment au fost 18 persoane implicate, bilanţul victimelor fiind următorul: un minor de 16 ani, cu politraumatisme, preluat de elicopterul SMURD; minor de 15 ani, cu TCC, preluat de o ambulanţă SMUR.

ADVERTISEMENT

Totodată, un adult de 60 ani, cu traumatism abdominal, a fost preluat de o ambulanţă SMURD iar un adult, cu traumatism la membrul inferior stâng, preluat de o ambulanţă SMURD”, au transmis reprezentanții ISU. Traficul a fost oprit zeci de minute pe DN 6 Ghimpaţi- Alexandria, astfel că întreaga circulație a fost deviată către DJ 503 prin Videle.

ADVERTISEMENT
Tags: