News

Accident cumplit între două tiruri, pe DN 1. Un șofer a murit strivit, altul, care era băut, este în stare critică

Accident grav între două tiruri, pe DN 1. Unul dintre șoferi și-a pierdut viața, iar celălalt este în stare gravă la spital.
13.02.2024 | 08:02
Accident cumplit intre doua tiruri pe DN 1 Un sofer a murit strivit altul care era baut este in stare critica
Accident între două tiruri, pe DN 1. colaj Fanatik/ Foto alesdonline.ro
ADVERTISEMENT

Accident cumplit între două tiruri, pe DN 1, în localitatea Tinăud, din județul Bihor, în urma căruia unul dintre șoferi și-a pierdut viața. Tragedia rutieră a avut loc în noaptea de luni spre marți.

Accident grav pe DN 1. Două tiruri au fost implicate, un șofer a murit

Apelul la 112 a venit în jurul orei 02:00, anunțând impactul violent între cele două autotrenuri. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor.

ADVERTISEMENT

Cei doi șoferi au rămas încarcerați, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru a scoate victimele dintre fiarele contorsionate. Din păcate, unul dintre bărbați se afla în stop cardio-respirator. Salvatorii au efectuat manevre de resuscitare, însă au fost în zadar.

În cele din urmă, șoferul, în vârstă de 40 de ani, din județul Maramureș, a suferit leziuni care i-au provocat decesul. „Din nefericire, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate, unul dintre șoferi a decedat. Cea de-a doua victimă a fost asistată medical și transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor a Spitalului Clinic Județean Bihor”, a transmis ISU Bihor.

ADVERTISEMENT

Celălalt șofer, un bărbat de 52 de ani, din Ploiești, județul Prahova, este în stare critică. Din primele cercetări, acesta ar fi lovit o insulă de calmare a circulației rutiere, iar apoi a ajuns pe contrasens cu autotrenul.

Șoferul de 52 de ani se afla sub influența băuturilor alcoolice

Ulterior a intrat frontal în celălalt tir, condus de bărbatul de 40 de ani, care a murit. Potrivit presei locale, conducătorul auto de 52 de ani era băut. În urma verificării cu aparatul etilotest a reieșit o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prin urmare, i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru a stabili alcoolemia.

ADVERTISEMENT

Traficul rutier a fost blocat până la ora 05:40. Oamenii legii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă pentru a stabili, în mod clar, cum a avut loc accidentul.

Un alt accident cumplit a avut loc, acum câteva zile, pe DN 2A între localitățile Mihail Kogălniceanu și Constanța. Șoferul unui autoturism a intrat cu viteză sub un tir, care se deplasa regulamentar.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului rutier, doi bărbați aflați în mașină au murit pe loc. „Pe DN 2A, la kilometrul 121, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, județul Constanța, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un autocamion. În urma impactului a rezultat decesul a 2 persoane din autoturism”, informau polițiștii.

 

ADVERTISEMENT