News

Accident feroviar în Scoția. Un tren a deraiat, omorând 3 persoane, din cauza alunecărilor de teren

12.08.2020 | 20:27
Accident feroviar in Scotia Un tren a deraiat omorand 3 persoane din cauza alunecarilor de teren
ADVERTISEMENT

Un tren a deraiat în Scoția în cursul zilei de miercuri, 12 august, în nord-estul țării, șocând opinia publică într-o țară în care astfel de evenimente sunt foarte rare.

Accidentul feroviar foarte grav s-a soldat cu 3 morți, printre care conductorul trenului, dar și 6 răniți, potrivit unui comunicat al poliției britanice a transporturilor.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs în zona Stonehaven în Aberdeenshire, trenul implicat în accident fiind un tren de transport persoane ScotRail.

Un tren a deraiat în Scoția, din cauza alunecărilor de teren

Persoanele transportate la spital sunt în afara oricărui pericol, conform presei din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

În pofida eforturilor paramedicilor, trei persoane au fost declarate decedate la fața locului, inclusiv conductorul trenului. Șase persoane au fost, de asemenea transportate la spital”, au transmis autoritățile scoțiene.

Imagini difuzate de cotidianul The Telegraph au indicat faptul că o posibilă cauză a accidentului ar fi ploaia torențială din zonă, care a dus la alunecări masive de teren peste calrea ferată.

ADVERTISEMENT

Este un accident tragic și toate gândurile noastre sunt alături de familie și prietenii celor decedați. Reasigur pe toată lumea că toți cei implicați în accident au primit atenția cuvenită din partea autorităților”, a declarat Eddie Wylie, președinte al British Transport Police, organizație guvernamentală care se ocupă de caz.

Trenul implicat în accident era trenul de ora 06.38 dinspre Aberdeen spre Stonehaven, compus dintr-o locomotivă și patru vagoane.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale, locomotiva și primele trei vagoane ar fi deraiat. „Sunt întristat să aflu despre acest groaznic accident din Aberdeenshire.

Este extrem de șocant în condițiile în care un astfel de accident este atât de rar pe căile noastre ferate”, a declarat și Boris Johnson, premierul din Marea Britanie.

Știre în curs de actualizare

ADVERTISEMENT
Tags: