News

Accident grav, cu şapte victime, pe DN1, în Braşov. În carambol au fost implicate patru maşini

Vinere neagră pe şoselele României. Au avut loc accidente cu victime multiple în Braşov, iar pe A1 un şofer s-a răsturnat cu camionul şi a murit.
21.04.2023 | 13:33
Accident grav cu sapte victime pe DN1 in Brasov In carambol au fost implicate patru masini
Imagine de la accidentul dintre Viştea şi Olteţ Foto: ISU Braşov
ADVERTISEMENT

Şapte persoane au fost rănite, dintre care una a rămas încarcerată, într-un accident rutier care s-a produs vineri pe DN 1, la kilometrul 253, între localităţile Viştea şi Olteţ, din judeţul Braşov. Este vorba de un carambol în care au fost implicate trei autoturisme şi o autoutilitară.

Două accidente vineri în Braşov, pe DN1

Este al doilea accident grav care s-a produs vineri pe DN1, în judeţul Braşov, după unul care a avut loc dimineaţă, între Codlea și Ghimbav. În ceea ce priveşte accidentul cu şase victime, cercetările pe care polițiștii le-au efectuat până la acest moment, au arătat faptul că o autoutilitară, care circula dinspre Brașov spre Sibiu, ar fi pătruns pe sensul opus de mers.

ADVERTISEMENT

“În urma accidentului, cele trei autoturisme, dar și autoutilitara au fost avariate. De asemenea, o persoană, care se afla într-unul din autoturisme, este încarcerată în vehicul. La acest moment circulația este blocată iar polițiștii efectuează cercetări pentru lămurirea condițiilor și a circumstanțelor în care a avut loc accidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisar Florentina Manolache.

La fata locului s-au deplasat elicopterul SMURD Brasov, trei echipaje SMURD, două ambulante SAJ, un echipaj pentru descarcerare, trei echipaje cu apă și spumă. “La acest moment circulația este blocată, iar polițiștii efectuează cercetări pentru lămurirea condițiilor și a circumstanțelor în care a avut loc accidentul”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

ADVERTISEMENT

Vineri dimineaţă s-a mai produs de asemenea un accident pe DN1, în judeţul Braşov, în care au fost implicate trei vehicule, respectiv un tractor, o autoutilitară și un autoturism, care circulau în aceeași direcție de mers, respectiv dinspre municipiul Codlea spre orașul Ghimbav.

Din fericire, în afară de pagubele materiale nu au fost urmări grave. O singură persoană a necesitat consult medical din partea cadrelor medicale ale ambulantei care s-a deplasat la fața locului. Din punct de vedere rutier, a fost blocată doar o bandă de circulaţie.

ADVERTISEMENT

În schimb, o tragedie rutieră s-a petrecut vineri pe A1 Bucureşti-Piteşti. Un TIR încărcat cu nisip s-a răsturnat în zona localității Corbii Mari, județul Dâmbovița. O roată a camionului a explodat, mastodontul s-a răsturnat, iar şoferul a fost prins sub cabina și, în ciuda eforturilor medicilor, a murit.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 53, în zona localității Corbii Mari, județul Dâmbovița, un autotren încărcat cu nisip s-a răsturnat pe partea carosabilă, blocând benzile 1 și 2 de pe ambele sensuri de mers”, a transmis Poliția. În zonă a fost și pericol de explozie după ce rezervorul camionului s-a spart și motorina s-a scurs pe carosabil.

ADVERTISEMENT

Şi în Hunedoara patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier care a avut loc vineri pe DN 687A, între localităţile Hunedoara şi Silvaşu de Jos, în eveniment fiind implicate două autoturisme care au intrat în coliziune în zona unei intersecţii. Victimele sunt un bărbat de 34 de ani, care a suferit un traumatism abdominal şi unul la mâna stângă, un altul de 23 ani, cu un traumatism cranian, şi unul de 50 de ani, cu traumatism cranio-facial. A patra victimă este o femeie de 54 ani care a prezentat un traumatism cranian cu pierderea stării de conştienţă, o plagă frontală şi un traumatism toracic şi abdominal.

ADVERTISEMENT