News

Accident grav în Constanța. Un microbuz s-a răsturnat. Intervine elicopterul SMURD

Un grav accident rutier s-a produs duminică dimineața în Constanța. Un microbuz cu mai multe persoane la bord s-a răsturnat.
31.12.2023 | 10:13
Accident grav in Constanta Un microbuz sa rasturnat Intervine elicopterul SMURD
Elicopterul SMURD, chemat la un grav accident în Constanța. Un microbuz s-a răsturnat. Sursa foto: ISU Constanța / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ultima zi din an aduce un grav accident rutier grav pe raza județului Constanța. Un microbuz cu mai multe persoane la bord s-a răsturnat. A fost necesară intervenția elicopterului SMURD.

Elicopterul SMURD, chemat la un grav accident în Constanța. Un microbuz s-a răsturnat

Evenimentul rutier din județul de la malul mării a fost consemnat pe Drumul Național (DN) 2A, la ieșire din localitatea Nicolae Bălcescu spre Dorobanțu, Aici, un microbuz s-a răsturnat după ce a intrat în coliziune cu un tractor, rezultând 5 victime conștiente, neîncarcerate.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a mobilizat un efectiv important de echipaje. Au intervenit o autospecială de stingere, o descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, 3 ambulanțe SMURD B2, 2 echipaje SAJ B2 și elicopterul SMURD.

Medicii sosiți la fața locului au acordat sprijin de specialitate pentru 5 pasageri din microbuz. O singură femeie, cu traumatisme toracic și la un membru superior, a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență, anunță ISU Constanța, citat de Radio Constanța.

ADVERTISEMENT

Accidentul din Constanța vine la câteva ore după un alt eveniment similar petrecut în Iași. Seara trecută, un accident grav s-a petrecut pe un drum intens circulat din municipiul Iaşi. Cinci persoane au ajuns la spital în urma unui impact dintre două autoturisme.

Două dintre cele 5 victime implicate în accident au rămas încarcerate, iar una a avut nevoie de resuscitare. Ulterior, toate persoanele rănite au fost transportate spital în stare stabilă. Ele se află acum sub supravegherea medicilor.

ADVERTISEMENT

Care este situația traficului rutier duminică, 31 Decembrie 2023, la nivel național

Într-un comunicat transmis duminică dimineața, centrul Infotrafic informează că, la ora 06:30, nu existau drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Ceața a afectat vizibilitatea în trafic, în județele Alba, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureș, Sibiu și Timiș, unde vizibilitatea poate scădea la 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

ADVERTISEMENT

”Pe autostrăzile principale (A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești) și drumurile naționale DN1 Ploiești-Brașov și DN7 Pitești-Sibiu, traficul se desfășoară în condiții normale, cu carosabil uscat și vizibilitate bună.

Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu atenție sporită, să mărească distanța față de vehiculele din față, să evite depășirile riscante și să adapteze viteza la condițiile de trafic, adoptând o conduită preventivă pe tot parcursul traseului”, anunță poliția.

ADVERTISEMENT