News

Cinci persoane au ajuns la spital la Iași, după un accident rutier provocat de un șofer de 19 ani

Cinci persoane au ajuns la spital, dintre care patru în stare gravă, după un accident de circulație petrecut în municipiul Iași
31.12.2023 | 09:32
Cinci persoane au ajuns la spital la Iasi dupa un accident rutier provocat de un sofer de 19 ani
Grav accident de circulație produs în Iași. Sursa foto: captură video
ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs aproape de miezul nopții, în seara zilei de vineri, pe șoseaua Bucium din municipiul Iași. Din primele informații oferită de către autorități, accidentul s-a produs după ce șoferul de 19 ani al uneia dintre mașini a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal de un alt autoturism care circula regulamentar.

Accident provocat de un șofer de 19 ani

Potrivit autorităților, accidentul s-a produs după ce șoferul de 19 ani al unuia dintre autoturisme a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens. Aici, a izbit frontal un alt autoturism, condus și acesta tot de către un șofer de 19 ani.

ADVERTISEMENT

„În seara zilei de 30 decembrie, ora 23,40, poliţia a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că pe şoseaua Bucium din municipiul Iaşi s-a produs un accident rutier soldat cu victime. La faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că şoferul unui autoturism, un tânăr de 19 ani, din municipiul Iaşi, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi ar fi pătruns pe sens opus, moment în care ar fi intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus regulamentar de un tânăr de 19 ani, din municipiul Iaşi”, se arată într-un comunicat al IPJ Iași.

Autoritățile au precizat că unul dintre șoferi a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind însă negativ. Celuilalt șofer i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, neexistând încă un rezultat privind faptul dacă acesta consumase sau nu băuturi alcoolice.

ADVERTISEMENT

„Unul dintre conducătorii auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, celuilalt șofer fiindu-i prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și pentru luarea măsurilor legale care se impun”, a mai transmis IPJ Iași.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de salvare. Astfel, echipajele de salvare au intervenit cu două autospeciale de intervenție și stingere cu module de descarcerare și acordarea primului ajutor, două echipaje de prim ajutor calificat, în sprijin de la SAJ Iași o ambulanță tip C și o ambulanță tip B, potrivit ISU Iași.

ADVERTISEMENT

În urma impactului violent dintre cele două mașini, cinci persoane, dintre care patru în stare gravă, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe pentru îngrijiri medicale. „În urma impactului, cinci persoane au suferit leziuni, fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale”, a declarat Adina Ioana Ciobanu, purtător de cuvânt la IPJ Iaşi.

Șofer care a doborât un stâlp de electricitate

Tot în județul Iași, în dimineața zilei de 30 decembrie, un alt accident a avut loc în comuna Miroslava. Acolo, șoferul unui autoturism de teren a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate pe care l-a doborât peste gardul unei curți. Nu au fost victime. Șoferul mașinii a refuzat în schimb să fie testat cu alcooltest la locul accidentului.

ADVERTISEMENT

„La data de 30 decembrie a.c., în jurul orei 10:55, poliția a fost sesizată prin apel 112 cu privire la un accident rutier soldat cu pagube materiale, ce a avut loc în comună Miroslava. La fața locului polițiștii au stabilit faptul că șoferul unui autoturism (un bărbat de 46 de ani) ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și ar fi intrat în coliziune cu un stâlp, fiind avariat gardul unei locuințe.

Conducătorul auto a refuzat să fie testat din punct de vedere alcoolscopic la fața locului, fiind transportat la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a transmis IPJ Iași.

ADVERTISEMENT