News

Accident grav în Drăgoești, județul Vâlcea. O fată de 10 ani a murit după ce a fost lovită de o mașină

Accident grav în Drăgoești, județul Vâlcea. O fată de 10 ani a murit după ce a fost lovită de o mașină, însă șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și nu băuse.
17.04.2023 | 17:13
Accident grav in Dragoesti judetul Valcea O fata de 10 ani a murit dupa ce a fost lovita de o masina
Accident grav în Drăgoești, județul Vâlcea. Foto: ISU Vâlcea
ADVERTISEMENT

Accident grav în Drăgoești, județul Vâlcea. O fată de 10 ani a murit după ce a fost lovită de o mașină, însă șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și nu băuse. Polițiștii au constatat că fata se plimba pe drum, pe cartea carosabilă, astfel că a fost acroșată de șoferul în vârstă de 21 de ani.

Accident grav în Drăgoești, județul Vâlcea

”Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că, un bărbat de 21 ani, din localitatea Olanu, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 678, în localitatea Drăgoești, ar fi acroșat o minoră, de 10 ani, din localitate, care se deplasa pe partea carosabilă. Fetița a intrat în stop cardio-respirator. Echipajul SMURD a intervenit pentru resuscitarea ei, însă fără succes”, a transmis ISU Vâlcea, conform Știrile PRO TV.

ADVERTISEMENT

Sărbătorile au fost umbrite în urmă cu 24 de ore de un alt accident mortal, de data aceasta produs în București, cu un șofer STB în prim plan. Accidentul mortal s-a produs în stația Brâncuși din Capitală, după ce un pieton s-ar fi împiedicat și ar fi căzut sub autobuz.

Șoferul nu și-ar fi dat seama că a trecut peste om, astfel că autobuzul a fost identificat ulterior după urmele de sânge de pe cauciucuri. Deși polițiștii nu cred că ar fi avut nicio vină în acest caz, șoferul de autobuz va rămâne fără dreptul de a conduce până la finalizarea anchetei.

ADVERTISEMENT

Poliția a confirmat, printr-un comunicat oficial, că șoferul nu consumase droguri sau băuturi alcoolice. ”Conducătorul autobuzului a fost condus la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice. Cercetările sunt continuate de polițiștii Brigăzii Rutiere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul de circulație”, este precizat în comunicat.

STB a comentat, la rândul său, situația. ”Poliția Rutieră investighează un accident mortal pe Bd. Grigorescu, la stația Brâncuși, sens Băneasa. E implicat un autobuz articulat din linia 335. La Piața Charles de Gaulle, a fost interceptat și este cercetat șoferul autobuzului 6828, linia 335, autobaza Titan. Cazul rămâne în cercetare. Din această cauză timp de 105 min.(06:20-08:05) autobuzele liniilor 101,243,335 au circulat deviat până la terminarea măsurătorilor.

ADVERTISEMENT

Mai multe detalii putem furniza după finalizarea cercetărilor. Autobuzul în momentul de față e garat la autobaza Titan. Șoferul autobuzului nu va mai conduce până la finalizarea cercetărilor. Conducere societății se implică în cercetarea administrativă a evenimentului, înregistrările video de pe autobuz sunt puse la dispoziția poliției. Regretăm cele întâmplate și transmitem condoleanțe familiei persoanei decedate”, a transmis STB.

Tot de Paște, însă de data aceasta în Cluj, un accident rutier în care erau implicate trei mașini a blocat traficul zeci de minute la ieșirea din Cluj-Napoca spre Florești. Conform ISU Cluj, din fericire aici nimeni nu a murit, deși au existat două persoane rănite, care au refuzat transportul la spital.

ADVERTISEMENT

”Pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca au intervenit în urmă cu puține momente la un accident rutier petrecut la ieșire din Cluj-Napoca spre comuna Florești. Apelul de urgență a venit în jurul orei 17:48, iar la fața locului s-au deplasat o motocicletă SMURD, autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD de la Punctul de Lucru Florești. În accident au fost implicate trei autoturisme, echipajele găsind la fața locului cinci persoane. Din fericire, nu au existat victime încarcerate. Paramedicii au evaluat două persoane care au refuzat transportul la spital. Ulterior, pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor”, a transmis ISU Cluj.

ADVERTISEMENT