News

Accidente grave, luni dimineață, în țară: 3 morți și mai mulți răniți la Galați și Constanța. Planul Roșu de intervenție activat

Un grav accident rutier, soldat cu mai mulți morți și răniți, a avut loc luni în Galați. Un microbuz a intrat în coliziune cu o mașină, Planul Roșu a fost activat.
13.11.2023 | 08:17
Accidente grave luni dimineata in tara 3 morti si mai multi raniti la Galati si Constanta Planul Rosu de interventie activat
Accident cu 3 morți și 8 răniți în Galați, după coliziunea dintre un microbuz și o mașină. S-a activat Planul Roșu. Sursa foto: DRDP Buzău / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poliția Română anunță producerea unui grav accident rutier, luni dimineață, în județul Galați. Nu mai puțin de 3 morți și 8 răniți au rezultat după coliziunea unui microbuz cu o mașină. Planul Roșu a fost activat.

Accident cu 3 morți și 8 răniți în Galați, după coliziunea dintre un microbuz și o mașină. S-a activat Planul Roșu

Din datele oferite de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române aflăm că evenimentul rutier a avut loc pe DN 25 Galați-Tecuci, în jurul orei 7.20.

ADVERTISEMENT

Aici, în zona localității Independența, un microbuz de transport persoane a intrat în impact cu un autoturism. În urma coliziunii, 3 persoane au murit și alte 8 au suferit leziuni, dintre care una este încarcerată.

A fost activat Planul Roșu de intervenție. Poliția anunță că traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri pentru a permite intervenția forțelor MAI la fața locului. S-a estimat reluarea traficului după ora 08:00.

ADVERTISEMENT

Pentru gestionarea eficientă și asigurarea asistenței medicale de urgență tuturor persoanelor implicate, la nivelul județului Galați a fost activat Planul Roșu de intervenție”, informează ISU Galați.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje ISU. Vorbim de o maşină de stingere, un echipaj de descarcerare, o ambulanţă SMURD cu medic, un echipaj SMURD de prim ajutor, o autospecială pentru transport victime multiple, un elicopter SMURD şi trei ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

ADVERTISEMENT

Accident cu un microbuz și o mașină raportat și în Constanța. 8 persoane au ajuns la spital

Tot luni dimineață, un accident similar a avut loc și în județul Constanța. Potrivit ISU Dobrogea evenimentul rutier a avut loc în localitatea Techirghiol. Aici, un microbuz și un autoturism au fost implicate într-o coliziune.

În microbuz se aflau 7 persoane, iar în autoturism 2 persoane. În urma impactului șoferul din autoturism a rămas încarcerat între fiarele contorsionate. Victima este conștientă și cooperantă.

ADVERTISEMENT

La fața locului au intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă și 1 SMURD B, Detașamentul Port cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și 1 SMURD B și Detașamentul Palas cu 1 SMURD B.

Nu mai puțin de 8 persoane au fost rănite și au fost evaluate de cadrele medicale la fața loculului. La spital au fost transportate 8 persoane printre care și o fată de 15 ani.

ADVERTISEMENT