News

Accident grav în județul Bistrița-Năsăud. O ambulanță a lovit mortal un pieton

Un accident rutier grav în care a fost implicată o ambulanță a avut loc în județul Bistrița-Năsăud. Un pieton a fost lovit mortal.
27.01.2024 | 22:20
Accident grav in judetul BistritaNasaud O ambulanta a lovit mortal un pieton
Ambulanță implicată într-un accident mortal, în Bistrița-Năsăud. Autospeciala a lovit un pieton. Sursa foto: timponline.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O ambulanță care transporta un pacient a fost implicată într-un accident mortal, sâmbătă seara, în județul Bistrița-Năsăud. Un pieton care traversa prin loc nepermis a fost acroșat de autospecială.

Ambulanță implicată într-un accident mortal, în Bistrița-Năsăud. Autospeciala a lovit un pieton

Tragedia din nordul țării a avut loc sâmbătă seara, pe Drumul Național 17, în cartierul Viișoara al municipiului Bistriţa. Într-o primă fază, victima a intrat în stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT

Din datele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD a reuşit să îl resusciteze pe bărbat. Acesta a fost stabilizat şi transportat cu semne vitale către UPU SMURD Bistriţa.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud, Annabella Muzsi, a spus în presa locală că ambulanța implicată în accident transporta un pacient externat de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Cu excepția pietonului, nicio persoană aflată în autospecială nu a fost rănită.

ADVERTISEMENT

Ambulanța nu circula cu semnale de avertizare sonore, deoarece derula un transport la domiciliu (misiune non-urgentă, prioritate 4) a unui pacient externat din Institutul Inimii Cluj-Napoca.

La accident a fost alocat echipajul de terapie intensivă SMURD. Nici ambulanțierul SAJ BN, nici pacientul transportat nu au suferit leziuni. Pacientul transportat de la Cluj a fost preluat de o alta ambulanță SAJ BN, cu care și-a continuat drumul către domiciliu”, a transmis dr. Muzsi, citat de timponline.ro.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în jurul orei 21.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud a emis un comunicat în care anunță că, în jurul orei 20.50, victima accidentului, un bărbat de 64 de ani, a decedat.

O ambulanță condusă de un bărbat de 60 de ani din Cireșoaia a accidentat un pieton în vârstă de 64 de ani din Viișoara. Acesta era angajat în traversarea părții carosabile. Accidentul s-a soldat, din nefericire, cu decesul pietonului.

ADVERTISEMENT

Conducătorul autospecialei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cauza și împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul”, anunță IPJ Bistriţa-Năsăud.

ADVERTISEMENT