News

Ambulanța care l-a dus spre moarte. Pacient de 60 de ani, mort într-un accident în care a fost implicată autosanitara

Un pacient de 60 de ani a murit într-un grav accident rutier petrecut marți, în Tulcea, după ce ambulanța care îl transporta a intrat în coliziune cu o mașină.
17.10.2023 | 11:27
Ambulanta care la dus spre moarte Pacient de 60 de ani mort intrun accident in care a fost implicata autosanitara
Accident grav în Tulcea: pacient transportat cu ambulanța, decedat după ce vehiculul a intrat în impact cu o mașină. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un pacient de 60 de ani din Tulcea, care spera să fie salvat de medici, și-a pierdut viața după ce tocmai ambulanța care îl transporta a fost implicată într-un grav accident rutier.

Accident grav în Tulcea: pacient transportat cu ambulanța, decedat după ce vehiculul a intrat în impact cu o mașină

Tragedia rutieră a avut loc marți, 17 octombrie 2023, în jurul orei 5:30. Atunci, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 22D între localitățile Măcin si Greci, județul Tulcea a avut loc un accident rutier.

ADVERTISEMENT

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că o ambulanță aparținând Serviciului privat de Ambulanță Ialomița, condusă de un bărbat de 54 ani, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul.

Din păcate, coliziunea i-a fost fatală pacientului din autosanitară. Echipajele SAJ prezente la locul intervenției au constatat decesul victimei încarcerate, un bărbat de 60 de ani scos din mașină de echipajul de descarcerare.

ADVERTISEMENT

IPJ Tulcea a anunțat că traficul a fost blocat pe ambele sensuri și s-a circulat zeci de minute pe un drum forestier alăturat. Alte două persoane au avut de suferit după acest accident.

E vorba de șoferul autoturismului și un alt pasager, o persoană de sex feminin. Cele două victime au fost preluate de echipajele SAJ, care le-au acordat primul ajutor medical, ulterior femeia fiind transportată la un spital din zonă.

ADVERTISEMENT

ISU mai anunță că, la locul intervenției, s-au deplasat salvatorii din cadrul Secției de Pompieri Măcin cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Precizările poliției după acest accident

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Tulcea au fost sesizați cu privire la acest accident și din primele cercetări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului a reieșit faptul că, un bărbat de 54 ani ar fi condus o ambulanță din cadrul Serviciului privat de Ambulanță Ialomița și a intrat în coliziune cu un alt autovehicul.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului rutier a rezultat decesul pasagerului din ambulanță și rănirea conducătorului auto”, conform IPJ Tulcea. Șoferul mașinii implicate în accidentul cu ambulanța a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

S-a constatat că acesta deține permis de conducere corespunzător. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului rutier.

ADVERTISEMENT