News

Ambulanță SMURD, implicată într-un grav accident rutier. Trei paramedici, în stare gravă la spital

O ambulanță SMURD aflată în misiune a fost implicată într-un grav accident rutier, în Constanța. Trei paramedici răniți.
22.01.2024 | 09:02
Ambulanta SMURD implicata intrun grav accident rutier Trei paramedici in stare grava la spital
Ambulanță SMURD, aruncată în gardul unei biserici după un grav accident. Trei oameni, în stare gravă. Sursa foto: capturi YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O ambulanță SMURD care se afla în misiune a fost implicată într-un grav accident rutier, pe raza municipiului Constanța. Trei paramedici au ajuns în stare gravă la spital.

Ambulanță SMURD, aruncată în gardul unei biserici după un grav accident. Trei oameni, în stare gravă

Evenimentul rutier din orașul de la malul Mării Negre s-a produs duminică seara, în jurul orei 17.00, la intersecția Bulevardului Tomis și strada Nicolae Iorga, aproape de Spitalul Județean Constanța.

ADVERTISEMENT

Din informațiile Inspectoratului de Poliție (IPJ) al Județul Constanța aflăm că autospeciala SMURD a fost lovită de către un autoturism. Din cauza coliziunii violente, ambulanța a fost proiectată în curtea bisericii aflată aproape de intersecție.

În scurt timp, la fața locului s-au deplasat Detașamentul Fripis cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD B2 Port și un echipaj SMURD B2 Palas, notează Focus Press.

ADVERTISEMENT

În vehicul medical de intervenție SMURD nu se afla vreun pacient. Mașina se îndrepta către un caz. Din cauza impactului violent, trei paramedici şi un voluntar SMURD au ajuns în stare gravă la spital.

Din primele informații ale anchetei reiese că acest accident s-a produs după ce autoturismul nu i-a acordat prioritate autospecialei. Acest vehicul este un Volkswagen ce avea semnul începătorului în parbriz.

ADVERTISEMENT

Accident semănător și în nordul țării. Ambulanță lovită într-un accident rutier în Bistrița-Năsăud

Cu doar o zi înainte de evenimentul grav din Constanța, un accident în care a fost implicată o altă ambulanță s-a produs și în nodul țării. Sâmbătă, autoturism și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud au fost implicate într-un accident rutier care a avut loc pe DN 17.

Accidentul a avut loc în localitatea Șieu-Măgheruș și s-a soldat cu rănirea a trei persoane. În total, în cele două autovehicule se aflau cinci persoane, iar trei dintre ele, toate aflate în ambulanță, au suferit leziuni.

ADVERTISEMENT

Victimele au ajuns la spitalul din Bistrița pentru îngrijiri de specialitate. La intervenția din zonă au fost mobilizate un echipaj de descarcerare, două echipaje de prim-ajutor şi echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

ADVERTISEMENT