News

Accident grav în Neamț, plan roșu activat de autorități. Trei persoane, printre care și un copil, decedați

Un accident rutier grav a avut loc în județul Neamț în cursul zilei de luni. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.
22.05.2023 | 14:02
Accident grav în județul Neamț. A fost activat planul roșu de intervenție. Sursa foto ISU Neamț
ADVERTISEMENT
22-05-2023
16:02

O mamă și băiețelul ei de 3 ani au murit în accidentul din Neamț

Detalii șocante cu privire la accidentul rutier grav, produs luni în județul Neamț. Minorul care a decedat este un copil în vârstă de 3 ani. La volan se afla chiar mama micuțului, o femeie de 31 de ani. Șoferița, precum și un bărbat de 56 de ani au murit.

Conform cercetărilor preliminare efectuate de polițiștii din Roman, mama băiețelului ar fi pierdut controlul asupra mașinii, a ajuns pe contrasens, iar acolo s-a izbit de o autoutilitară, care a intrat, la rândul ei, în coliziune cu o altă mașină.

„Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, un autoturism condus de o femeie de 31 de ani, din Roman, ce se deplasa din direcţia Bacău spre municipiul Roman, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, pătrunzând pe sensul opus, unde ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat de 33 de ani, din judeţul Bacău”, a transmis IPJ Neamț.

Amintim că femeia de 31 de ani, băiețelul ei de 3 ani și un bărbat de 56 de ani, toți ocupanți în prima mașină, au murit. Alte trei persoane, doi șoferi de 33 și 41 de ani, precum și o pasageră în cel de-al treilea autoturism, în vârstă de 38 de ani, au fost rănite.

”Din nefericire în urma evenimentului rutier a rezultat decesul a trei persoane din primul autoturism, respectiv conducătoare auto şi doi pasageri cu vârste de 3, respectiv 56 de ani, din municipiul Roman şi rănirea altor trei persoane, respectiv cei doi conducători auto de 33 şi 41 de ani şi a unei pasagere, în vârstă de 38 de ani, din autoturismul condus de bărbatul de 41 de ani”, adaugă oamenii legii.

 

Un accident rutier grav a avut loc, luni, în județul Neamț, localitatea Secuieni. Trei vehicule sunt implicate în evenimentul care s-a petrecut pe drumul E85, iar autoritățile au activat planul roșu de intervenție, având în vedere gravitatea evenimentului.

Accident grav în Neamț. Doi adulți și un copil au murit

La momentul anunțării evenimentului, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț anunța că există mai multe persoane rănite, fiind nevoie de activarea planului roșu. „Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

ADVERTISEMENT

În zona respectivă intervin două autospeciale de stingere, una de descarcerare și mai multe ambulanțe, misiunea salvatorilor fiind în dinamică. „La fața locului, echipajele operative intervin cu 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 1 ambulanță SMURD, 1 autospecială de transport personal și victime multiple și 3 ambulanțe SAJ”, au adaugat autoritățile.

Inițial , a fost anunțat decesul a doi oameni, iar ulterior ISU Neamț a revenit cu date, adăugând că numărul total al victimelor este 3. Din nefericire, printre cei morți de numără și un copil.

ADVERTISEMENT

Alți trei oameni au fost răniți, fiind transporați la spital. Se pare că aceștia sunt conștienți, însă nu se știe cu exactitate starea lor. Rămâne ca oamenii legii să stabilească în ce condiții a avut loc accidentul teribil.

Accident grav în Brăila. Un șofer de 55 de ani și-a pierdut viața

Un alt accident grav a avut loc în urmă cu o săptămână în județul Brăila, pe drumul european 587, în urma căruia un șofer a murit. Impactul a avut loc între un autoturism cu o autobasculantă, în urma unei depășiri.

ADVERTISEMENT

Conform primelor cercetări, se pare că un conducător auto, în vârstă de 55 de ani, nu s-a asigurat înainte de o depășire, iar mașina pe care o conducea s-a ciocnit frontal cu autobasculanta care venea din sensul opus de mers.

Autoturismul s-a răsturnat, iar șoferul de 55 de ani a murit prins între fiarele contorsionate ale vehiculului. Celălalt conducător auto, un bărbat de 54 de ani, din Brăila, a fost rănit. Acesta a fost transportat la spital.

ADVERTISEMENT

„Șoferul de 55 de ani a decedat, iar conducătorul TIR-ului, în vârstă de 54 de ani, din localitatea Scorțaru Vechi, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. De asemenea, șoferul TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, au precizat autoritățile, la momentul respectiv.

 

ADVERTISEMENT