News

Accident grav în Vâlcea. S-a intervenit cu elicopterul SMURD pentru doi răniți

Intervenție de urgență în Vâlcea. Elicopterul SMURD a fost chemat pentru transportul victimelor după un accident rutier
22.02.2024 | 15:44
Accident grav in Valcea Sa intervenit cu elicopterul SMURD pentru doi raniti
Două persoane au fost grav rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un autotren în Vâlcea. Sursa foto: ISU Vâlcea.
ADVERTISEMENT

Un grav accident rutier s-a petrecut pe o șosea din Vâlcea. În urma impactului două persoane au fost grav rănite, iar la fața locului s-a intervenit cu un elicopter SMURD, informează Agerpres.

Accident grav în Vâlcea

Doi indivizi au suferit răni grave joi, 22 februarie, într-un incident de circulație care a avut loc pe DN 7, în localitatea Câineni. A fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD pentru transportul uneia dintre victime, au informat autoritățile din județul Vâlcea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, conform datelor furnizate de Poliția Vâlcea, evenimentul rutier a implicat un autoturism și un autotren, ambele persoane rănite fiind pasageri în autoturism.

„Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că, din cauze care urmează să fie stabilite în urma cercetărilor, ar fi avut loc o coliziune între un autoturism şi un autotren.

ADVERTISEMENT

În urma impactului, a rezultat rănirea a două persoane, aflate în autoturism. A fost solicitat elicopterul SMURD în vederea transportării uneia dintre victime, rănită grav, la spital”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Loredana Sandu, potrivit sursei citate.

Salvatorii au avut o misiune de amploare pe DN 7

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, Sorin Albinaru, a specificat că persoana pentru care s-a cerut intervenția elicopterului SMURD are multiple traumatisme.

ADVERTISEMENT

„S-au deplasat de urgenţă la locul evenimentului forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi Staţiei Brezoi, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, precum şi o ambulanţă SAJ.

În evenimentul rutier au fost implicate trei persoane. Nu au fost persoane încarcerate. În urma impactului au rezultat două victime. A fost solicitată şi resursă aeriană pentru preluarea unei victime care prezenta multiple traumatisme”, a declarat reprezentantul ISU Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Circulația rutieră în zonă a fost blocată complet pentru a permite echipelor de intervenție să desfășoare operațiunea de salvare, iar șoseaua să fie curățată astfel încât vehiculele să poată circula din nou.

Prin urmare, poliția din Vâlcea a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului și pentru pedepsirea celor vinovați.

 

ADVERTISEMENT