News

Accident mortal pe un drum județean. O persoană a fost carbonizată, după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod și a luat foc

O persoană a murit arsă de vie în mașină, după ce a intrat într-un cap de pod. Accidentul s-a produs pe un drum din județul Alba
17.02.2024 | 19:24
Accident mortal pe un drum judetean O persoana a fost carbonizata dupa ce a intrat cu masina intrun cap de pod si a luat foc
Tragedie pe un drum județean din județul Alba. O mașină a fost cuprinsă de flăcări, iar o victimă a fost carbonizată. Sursa foto: ISU Alba
ADVERTISEMENT

Un accident rutier grav a avut loc sâmbătă după-amiază pe un drum din județul Alba. O persoană a murit carbonizată în mașină, după ce a intrat într-un cap de pod și a luat foc.

Victimă carbonizată în urma unui accident

Tragedia a avut loc pe drumul județean 107 B, între localitățile Cergău și Roșia de Secaș. Șoferul autoturismului a pierdut controlul volanului și a intrat violent într-un cap de pod, care a urmat cu izbucnirea unui incendiu devastator.

ADVERTISEMENT

Victima accidentului ar fi pierdut controlul din cauză că a derapat cu autoturismul, iar impactul a dus la izbucnirea flăcărilor care i-au curmat viața șoferului.

Intervenție de amploare a salvatorilor

La fața locului, pompierii au intervenit rapid, unde au găsit autoturismul complet cuprins de flăcări, iar în interiorul acestuia era o victimă carbonizată.

ADVERTISEMENT

Pompierii au reușit să stingă incendiul, însă mașina a fost distrusă în întregime, iar în urma cercetărilor s-a constatat că în interiorul acesteia se afla o victimă carbonizată. În prezent, traficul rutier pe drumul județean este complet blocat din cauza accidentului.

Accident urmat de incendiu și în Brașov

Un incident similar s-a petrecut pe 16 februarie și în Brașov. Un bărbat în vârstă de 29 de ani din Brașov a furat o mașină, iar apoi a încercat să scape de poliție, dar a provocat un accident urmat de incendiu.

ADVERTISEMENT

„Conducătorul auto nu a respectat dispoziţiile poliţiştilor şi a continuat deplasarea în încercarea de a se sustrage controlului, iar în zona intersecţiei cu strada Carpaţilor a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit un utilaj, care se afla parcat pe trotuar. În urma impactului, autoturismul a luat foc, iar flăcările s-au extins şi asupra utilajului, rezultând pagube materiale”, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Judeţeană Braşov.

Imediat după accident, șoferul în vârstă de 29 de ani a încercat să fugă, dar a fost prins imediat și imobilizat de polițiști. Apoi a fost reținut pentru 24 de ore, iar sâmbătă, 17 februarie, Judecătoria Brașov, a decis arestarea lui pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii l-au testat pe fugar, iar aparatul pentru alcoolemie a indicat o concentrație de 1,92 g/l alcool pur în sânge, iar după verificări mai amănunțite, s-a descoperit că șoferul nu deținea permis de conducere.

ADVERTISEMENT