News

Accident grav la Năvodari: un autocar a lovit un limitator de înălțime. Mai multe persoane rănite, Plan Roșu activat

Un grav accident a avut loc la Năvodari, acolo unde un autocar cu zeci de oameni la bord a lovit un limitator de înălțime. Mai multe persoane rănite, Plan Roșu activat.
28.08.2023 | 21:51
Plan Roșu activat la Năvodari, după ce un autocar a lovit un limitator de înălțime. Mai mulți răniți. Sursa foto: ȘtiriNews / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție la Năvodari, acolo unde un autocar a fost implicat într-un grav accident rutier. Mijlocul de transport, cu zeci de oameni la bord, a lovit un limitator de înălțime.

Accident grav la Năvodari: Plan Roșu activat, după ce un autocar a lovit un limitator de înălțime. Mai mulți răniți

Din primele informații, în accidentul de luni seara a fost implicat un autocar cu aproximativ 40 de pasageri din Ucraina. În timp ce se afla în localitatea Năvodari, vehiculul a lovit un limitator de înălțime.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță că 10 persoane au suferit răni. Acestea sunt evaluate la fața locului de către echipajele medicale alocate la caz. Nu a fost raportat niciun deces.

Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului, echipajele operative intervin cu 1 autospeciale de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 3 ambulanțe SMURD, 1 autospecială de transport personal și victime multiple și 3 ambulanțe SAJ. Misiunea este în dinamică”, anunță ISU Constanța.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al județului Constanța mai precizează că accidentul s-a petrecut pe strada Nuferilor din Năvodari.

Numărul victimelor a ajuns la 15

Ulterior, într-o intervenție la postul public de televiziune, Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea, a venit cu noi informații. Aceasta a spus că la ora 21.05 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Aproximativ 40 de persoane se aflau în autocar.

ADVERTISEMENT

La ora 21.55 erau evaluate medical 15 persoane. Toate sunt conștiente, cooperante. Victimele vor fi cel mai probabil transportate la Spitalul Județean Constanța. Nu este nicio persoană în stare critică. Nu s-a înregistrat niciun deces, a precizat purtătorul de cuvânt.

Toți pasagerii sunt cetățeni ucraineni. Din imaginile apărute pe site-urile de socializare și în presa locală se observă faptul că autocarul implicat în accident are numere de Ucraina.

ADVERTISEMENT

Inițial, 10 persoane au fost evaluate la fața locului de echipajele medicale. Toți pasagerii au fost scoși din autovehicul.

ADVERTISEMENT