News

Accident grav lângă Hârșova: autocar cu 83 de pasageri la bord, răsturnat. 7 persoane spitalizate. Update

Un autocar cu peste 80 de oameni la bord s-a răsturnat lângă Hârșova. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.
09.10.2023 | 23:55
Autocar cu peste 80 de oameni la bord, răsturnat lângă Hârșova. Plan Roșu de intervenție activat. Sursa foto: DSU
ADVERTISEMENT
09-10-2023
21:00

Șapte persoane au ajuns la spital. Planul Roșu a fost dezactivat

Autoritățile prezintă un nou bilanț în urma accidentului de autocar de la Hârșova. Informațiile de ultimă oră de la ISU spun că 7 persoane au ajuns la spital. De asemenea, după mai multe ore, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat. 

În urma evaluării medicale, 7 persoane sunt transportate la spital, conștiente. Ceilalți pasageri vor fi transportați și cazați la Primăria din Hârșova. Planul Roșu a fost dezactivat”, anunță ISU Constanța.

Planul Roșu de intervenție a fost activat, luni seară, după ce un autocar cu peste 80 de pasageri la bord s-a răsturnat lângă Hârșova, județul Constanța. Mai multe persoane au nevoie de îngrijiri medicale.

Autocar cu peste 80 de oameni la bord, răsturnat lângă Hârșova. Plan Roșu de intervenție activat

Primele date de la fața locului spun că în vehicul se aflau 83 de pasageri ucraineni. Într-o primă fază, 5 persoane au rămas blocate în interior. Informațiile ulterioare spun că toți pasagerii sunt conștienți și stabili, 3 persoane având nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc în apropiere de Hârșova, pe DN2A, între Popas Miorița și Ghindărești. ”Din primele informații, se pare că sunt trei persoane care ar avea nevoie de îngrijiri medicale. Intervenția este în dinamică. Toate informațiile pot suferi modificări în funcție de ceea ce se întâmplă la fața locului”, a spus purtătorul de cuvânt ISU Dobrogea, Oana Manoilă.

În urma activării Planului Roșu de Intervenție, la locul accidentului au fost mobilizate mai multe echipaje din județele Constanța, Ialomița și Călărași. Nicio persoană nu a fost încarcerată.

ADVERTISEMENT

Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor alocate la fața locului.

Pentru eficientizarea misiuni de răspuns, la locul indicat intervin 3 autospeciale de stingere, 4 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de descarcerare și 2 autospeciale pentru transport victime multiple din cadrul ISU Constanța.

ADVERTISEMENT

Totodată, în sprijinul colegilor constănțeni, intervin și 6 ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță. De asemenea, forțele au fost suplimentate cu 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Ialomița, 3 ambulanțe SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Călărași.

Din informații primite la acest moment, nu ar fi persoane încarcerate. Misiunea este în dinamică”, se arată într-un comunicat emis de cei de la ISU Constanța.

ADVERTISEMENT

Accidentul de la Hârșova are loc la mai puțin de două luni distanță de la un alt eveniment rutier grav. Pe 28 septembrie, autoritățile activau Planul Roșu de Intervenție la Năvodari. Acolo, un autocar a fost implicat într-un grav accident rutier. Mijlocul de transport, cu 40 de oameni la bord, a lovit un limitator de înălțime.

ADVERTISEMENT