News

Accident înfiorător în Botoșani. Patru tineri au trecut pe lângă moarte, după ce s-au răsturnat cu mașina

Un tânăr este în comă, alți trei sunt răniți după un accident grav produs în județul Botoșani. Victimele au între 16 și 19 ani
29.10.2023 | 13:20
Accident infiorator in Botosani Patru tineri au trecut pe langa moarte dupa ce sau rasturnat cu masina
Unul dintre răniți este în comă Sursa foto: Monitorul de Botoșani
ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc pe fondul vitezei excesive și al lipsei de experiență a tinerei de 19 ani care conducea autovehiculul în care se aflau cei patru tineri.

Patru tineri au trecut pe lângă moarte, după ce s-au răsturnat cu mașina

Puțin după miezul nopții, în zona localității Darabani, tânăra a pierdut controlul autoturismului Volkswagen pe care îl conducea, iar mașina a ieșit de pe carosabil și a lovit puternic un cap de pod aflat pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat pe o parte, în afara șoselei.

ADVERTISEMENT

Toți cei patru ocupanți ai autoturismului au fost răniți. Trei echipaje medicale au ajuns la fața locului și au transportat victimele la spital. Inițial răniții au fost duși la Spitalul Dorohoi, după care transferați la Iași și Botoșani.

Din nefericire, unul dintre pasageri, în vârstă de 16 ani, se zbate între viață și moarte. “Este vorba despre o victimă în vârstă de 16 ani inconștientă. Prezenta un politraumatism sever prin accident rutier.

ADVERTISEMENT

Traumatism cranian deschis, comă gradul trei, multiple plăgi escoriate. A fost transferată de un echipaj cu medic la Neurochirurgie Iași”, a precizat medicul Eduard Gurău, managerul SJA Botoșani, citat de publicația Monitorul de Botoșani.

Ceilalți trei tineri răniți au ajuns la Botoșani, fiind preluați de mai multe echipe medicale. “Cele trei victime au fost internate cu multiple traumatisme, contuzii și o fractură deschisă la una dintre ele.

ADVERTISEMENT

Au fost stabilizate în serviciul UPU și examinate de mai multe specialități. în fiecare caz în parte se va decide conduita terapeutică”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean de Urgență.

La locul accidentului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare.

ADVERTISEMENT

”Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor de la bateria mașinii. Cazul a rămas în atenția Poliției pentru cercetări”, precizează autoritățile.

ADVERTISEMENT
Tags: