News

Accident mortal vineri seară. Un șofer drogat a spulberat un bărbat care traversa strada în județul Bistrița-Năsăud

Un nou accident mortal produs de un șofer drogat pe șoselele din țară. Vineri seară, un pieton a fost lovit mortal în județul Bistrița-Năsăud.
27.10.2023 | 23:23
Accident mortal vineri seara Un sofer drogat a spulberat un barbat care traversa strada in judetul BistritaNasaud
Un șofer drogat a provocat un accident mortal în Bistrița-Năsăud. Bărbat care traversa strada, spulberat. Sursa foto: observatorbn.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ziua de vineri, 27 octombrie, se încheie cu un nou accident mortal pe șoselele din România. În județul Bistrița-Năsăud, un șofer drogat a spulberat un bărbat care traversa strada.

Un șofer drogat a provocat un accident mortal în Bistrița-Năsăud. Bărbat care traversa strada, spulberat

Drama rutieră din nordul Ardealului s-a petrecut în localitatea Ilișua. Aici, un bărbat de 53 de ani și-a pierdut viața după ce a fost accidentat de un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 28 de ani.

ADVERTISEMENT

Din datele Poliției, în cazul șoferului există suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan. Acesta aspect a fost arătat de testarea cu aparatul drug-test.

Pentru mai multe clarificări, șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

ADVERTISEMENT

Din primele date, un tânăr de 28 de ani, din Năsăud, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Ilișua, a surprins și accidentat un bărbat de 53 de ani, din Ilisua, care ar fi traversat strada. În urma accidentului, din nefericire, bărbatul de 53 de ani a decedat.

În urma testării cu aparatul din dotare a conducătorului auto, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud, citat de publicația locală Ziar de Bistrița.

Pietonul din Bistrița, resuscitat aproape o oră. Eforturile au fost în zadar

În ceea ce-l privește pe pietonul spulberat pe șosea, acesta a fost găsit în stop cardiorespirator de echipele de medici. În ciuda manevrelor aplicate de către echipajele medicale, el nu a mai putut fi salvat.

ADVERTISEMENT

După mai bine de o oră de aplicare a protocolului de resuscitare, medicul a fost nevoit sa ii declare decesul la locul solicitării, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

După această tragedie, Polițiștii Compartimentului Rutier Beclean au întocmit dosar penal și continuă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

ADVERTISEMENT