News

Accident înfiorător la piscină. Un tânăr se zbate între viaţă şi moarte

Un tânăr de 21 de ani se află în stare gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu după ce a suferit un traumatism la o piscină din județ.
01.08.2023 | 16:25
Accident infiorator la piscina Un tanar se zbate intre viata si moarte
Tânăr de 21 de ani, internat în stare gravă la spital după un accident la piscină. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Un tânăr în vârstă de 21 de ani se zbate între viață și moarte la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Sibiu după ce a suferit un grav accident la o piscină din județul Sibiu în timpul unei petreceri private.

O petrecere la piscină s-a transformat într-o tragedie

Incidentul a avut loc sâmbătă, când tânărul plonja în bazin și, din nefericire, s-a lovit la cap. Din cauza loviturii, acesta a suferit multiple traumatisme, iar stopul cardio-respirator a survenit imediat. Martorii de la fața locului au sunat la salvare, iar echipa medicală de intervenție a sosit rapid și l-a transportat de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din Sibiu.

ADVERTISEMENT

Potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Sibiu, Decebal Todăriță, tânărul a fost adus la UPU într-o stare foarte gravă, necesitând imediat resuscitare. Diagnosticul medical a confirmat traumatisme severe și, în consecință, a fost internat în secția de Anestezie Terapie Intensivă.

În prezent, starea lui este extrem de gravă, fiind supus intubării, ventilației mecanice și sub monitorizare permanentă, beneficiind de tratament de specialitate. Oamenii legii au demarat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele exacte ale accidentului.

ADVERTISEMENT

“Pacientul in vârsta de 21 ani a fost adus la UPU în stare foarte gravă, cu multiple traumatisme în urma căderii/plonjării în bazin/piscină și stop-cardio respirator resuscitat la fața locului.

A fost diagnosticat cu traumatisme severe și internat în secția Anestezie Terapie Intensivă fiind în continuare în stare foarte gravă, intubat, ventilat mecanic, sub monitorizare și tratament de specialitate”,  a transmis Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

ADVERTISEMENT

Un alt bărbat s-a accidentat grav

O zi de distracție la piscină s-a transformat într-o tragedie pentru un bărbat în vârstă de 49 de ani în localitatea Cornișa, județul Botoșani. Evenimentul nefericit a avut loc la Parcul de Agrement Cornișa, unde bărbatul s-a accidentat grav în timp ce se răcorea în piscină. Bărbatul a sărit în cap de pe marginea piscinei și a lovit fundul bazinului, suferind leziuni grave.

Chiar dacă adâncimea apei era de aproximativ doi metri, impactul puternic cu bazinul i-a provocat răni serioase. Martorii de la fața locului au observat că bărbatul nu mai ieșea la suprafață și au intervenit imediat pentru a-i acorda ajutorul necesar. Potrivit acestora, în urma accidentului, bărbatul nu mai putea să se miște și risca să rămână paralizat.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani au intervenit rapid, iar un echipaj medical SMURD de Terapie Intensivă Mobilă a acordat primul ajutor victimei. După stabilizarea stării de sănătate, bărbatul a fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

ADVERTISEMENT
Tags: