News

Accident îngrozitor în Peru. Un autobuz cu muncitori a căzut într-o prăpastie de 200 de metri

Cel puțin 16 persoane au decedat într-un accident devastator în Peru. Un autobuz a căzut într-o prăpastie de 200 de metri.
28.08.2021 | 12:43
Accident ingrozitor in Peru Un autobuz cu muncitori a cazut intro prapastie de 200 de metri
ADVERTISEMENT

Un autobuz din Peru a ieşit de pe şosea şi a căzut într-o prăpastie de 200 de metri. Cel puţin 16 persoane au murit, a anunţat poliţia, citată de presa locală, potrivit DPA.

Autobuzul circula pe ruta montană Cotabambas-Cusco. În vehicul se aflau muncitori de la mina de cupru Las Bambas, a relatat vineri postul de televiziune RPP Noticias.

ADVERTISEMENT

Compania chinezo-australiană MMG extrage din Las Bambas aproape 400.000 de tone de cupru rafinat în fiecare an. Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte miniere din Peru, transmite Agerpres.

Accident grav în Peru. Un autobuz cu muncitori a ieșit de pe șosea și a căzut într-o prăpastie

Foto: Hepta.ro

Cauza accidentului de sâmbătă, 28 august, nu se cunoaşte deocamdată. Până la această oră au fost declarate 16 decese. Din păcate, drumurile dificile din Anzi creează des astfel de episoade negre.

ADVERTISEMENT

Accidentele de autobuz grave sunt frecvente pe drumurile montane din Peru. În luna iunie, 27 de persoane au murit după ce un autobuz cu 50 de muncitori s-a răsturnat.

Tragedia a avut loc în sudul țării. Vehiculul era operat de firma Hochschild Mining PLC  și se deplasa între localitățile Pallancata și Arequipa.

ADVERTISEMENT

“Suntem cu toții devastați de veștile primite. Prioritatea noastră este acum să-i ajutăm pe răniți, dar și familiile celor care au fost implicați în accident”, a declarat, după accident, Ignacio Bustamante, CEO-ul companiei Hochschild Mining PLC.

Accident de autobuz în Peru. O altă tragedie s-a petrecut în luna aprilie

Cel puţin 20 de oameni şi-au pierdut viaţa într-un alt accident de autobuz petrecut în 2021. Vehiculul, care făcea legătura între două provincii, a derapat şi s-a răsturnat în regiunea nordică Ancash, în drum spre capitala Lima.

ADVERTISEMENT

18 pasageri au murit pe loc şi doi în timp ce erau transportaţi la spital.

Se pare că pasagerii implicați în accident fuseseră să voteze la alegerile generale din Peru.

În total, peste 70 de persoane și-au pierdut viața în ultimele luni în urma accidentelor petrecute pe drumurile naționale din această țară din America de Sud.

ADVERTISEMENT