News

Un șofer drogat a spulberat un pieton băut care trecea strada neregulamentar, pe un bulevard din Slatina

Un șofer drogat a produs un nou accident, de data aceasta pe un bulevard circulat din Slatina, victima fiind un pieton care traversa strada.
04.09.2023 | 23:40
Un sofer drogat a spulberat un pieton baut care trecea strada neregulamentar pe un bulevard din Slatina
Un șofer drogat a spulberat un pieton băut. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Șoferul în vârstă de 35 de ani a fost testat pozitiv cu aparatul drugtest imediat după ce a lovit pietonul. Polițiștii au transmis, totuși, că pietonul se afla la rândul său în stare de ebrietate și a traversat strada printr-un loc nepermis. Conform IPJ Olt, accidentul s-a produs pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Slatina.

Un șofer drogat a spulberat un pieton băut

”Din primele verificări, poliţiştii au constatat faptul că un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din municipiul Slatina, ar fi acroşat un pieton, respectiv un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din aceeaşi localitate, care se afla în traversarea neregulamentară a străzii“, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Pietonul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina după impact, având nevoie de îngrijiri medicale suplimentare. Cu toate că a fost testat cu aparatul etilotest, care a arătat că nu a consumat alcool, bărbatul consumase totuși cel puțin două droguri, mai exact T1B THC şi T1C MDMA sau canabis și amfetamină.

La rândul său, pietonul avea o concentrație alcoolică de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Exasperat de aceste cazuri, ministrul de interne Cătălin Predoiu a anunțat că vrea ca drogații să bețivii să rămână fără mașină dacă decid să se urce la volan după ce au consumat astfel de substanțe interzise sau alcool.

ADVERTISEMENT

”Confiscare obligatorie a mijloacelor de transport în care șoferul a fost depistat cu droguri sau a fost confirmat pozitiv la consum de droguri. Este o prevedere care funcționează și în state membre ale UE. Suspendarea/anularea înmatriculării unei mașini care are RCA, similar soluției actuale la ITP”, declara Cătălin Predoiu.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu anunța că șoferii prinși băuți la volan, sau drogați, vor rămâne fără dreptul de a conduce timp de 10 ani, pe lângă faptul că ar putea ajunge după gratii o perioadă lungă de timp dacă accidentul produce victime. De altfel, legea s-a schimbat drastic în ultima perioadă tocmai pentru a-i pedepsi pe acești români inconștienți.

ADVERTISEMENT

“Domnul Cazanciuc ne-a prezentat și modificările legislative în ceea ce privește prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri și este o prioritate legislativă. Vom veni cu această propunere în primele 2 săptămâni ale acestei legislaturi a Parlamentului. Îmi cer scuze, chiar a fost o perioadă destul de încărcată. Vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și sub influența drogurilor, măsuri drastice și propuneri venite și de la colegi”, transmitea Ciolacu, conform Antena 3.

Așadar, timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai dreptul să deții un permis de conducere când vei fi depistat de către poliție într-o astfel de situație și chiar confiscarea autovehiculului pe care îl folosești în momentul infracțiunii“, a declarat premierul Marcel Ciolacu. Tragedia din stațiunea 2 Mai este cea care pare că a trezit autoritățile, care declară război drogurilor.

ADVERTISEMENT

Asta, după ce mai bine de 30 de ani drogurile au acaparat societatea și au ajuns inclusiv în școlile din România, fără ca autoritățile să facă ceva concret. De altfel, Marcel Ciolacu i-a transmis lui Cătălin Predoiu că măsurile propuse sunt un simplu prim pas, pentru că lupta cu traficanții de droguri trebuie să fie foarte dură.

ADVERTISEMENT
Tags: