News

Un șofer drogat a spulberat un motociclist în București. Tânărul a murit pe loc

Un șofer drogat și băut a ucis un motociclist în vârstă de 21 de ani care circula regulamentar pe Bulevardul Drumul Taberei din Capitală, în Sectorul 6.
13.10.2023 | 12:41
Un sofer drogat a spulberat un motociclist in Bucuresti Tanarul a murit pe loc
Un șofer drogat a spulberat un motociclist în București. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc noaptea trecută și martorii spun că impactul a fost foarte violent, astfel că motociclistul a murit pe loc. Medicii ajunși la fața locului nu au putut decât să constate decesul acestuia, pentru că rănile suferite erau incompatibile cu viața. Vinovat de accident e șoferul autoturismului, care nu i-a acordat prioritate motociclistului.

Un șofer drogat a spulberat un motociclist în București

Conform Ziare.com, o asistentă medicală aflată în zonă a fost prima care a încercat să ajute victima, însă nu a mai putut face nimic. Testat cu aparatul etilotest și drugtest, s-a constatat că șoferul consumase alcool și droguri. Asta, pentru că alcoolemia era de 0.68 mg alcool pur și aerul expirat.

ADVERTISEMENT

Cât despre substanțele interzise consumate, bărbatul a ieșit pozitiv la amfetamină și a fost adus de polițiști la sediul INML pentru a-i fi luat sânge. Conform noii legi, bărbatul va ajunge după gratii, pentru că nu mai are cum să primească o pedeapsă cu suspendare, fiind cercetat pentru ucidere din culpă.

Se pare că șoferii din România nu se tem prea tare de perspectiva de a ajunge după gratii, sau de a le fi confiscată mașina, pentru că numărul accidentelor mortale cu șoferi băuți sau drogați la volan e în creștere. Cel mai recent caz este cel al unui bărbat din Satu Mare care a produs un accident mortal, soldat cu decesul unui bărbat și cu rănirea gravă a unui copil.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au constatat că și acest individ avea o alcoolemie de 1.63 mg la prima probă și de 1.40 după ce i-a fost recoltat sânge. Se pare că bărbatul conducea autoturismul său pe podul Decebal din Satu Mare, iar la un moment dat a intrat pe contrasens și a lovit din plin un autoturism care circula regulamentar.

“Pentru a evita impactul, conducătorul autoturismului marca Mercedes a virat la dreapta, astfel că autoturismul marca Volkswagen Touareg, condus de către inculpat, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Audi Q5, acesta din urmă fiind proiectat în parapetul din partea stângă.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului autoturismului marca Audi Q5 şi vătămarea corporală a unui minor în vârstă de cinci ani, fiul conducătorului autoturismului marca Volkswagen Touareg – aflat pe bancheta din spate”, au anunțat procurorii.

Sătul de astfel de accidente, premiul Marcel Ciolacu anunța că șoferilor care ucid oameni, fiind drogați sau băuți la volan, li se va confisca autoturismul. Mai mult, aceștia vor ajunge garantat după gratii, pentru că nu va mai exista posibilitatea ca aceștia să primească doar închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT

“Domnul Cazanciuc ne-a prezentat și modificările legislative în ceea ce privește prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri și este o prioritate legislativă. Vom veni cu această propunere în primele 2 săptămâni ale acestei legislaturi a Parlamentului. Îmi cer scuze, chiar a fost o perioadă destul de încărcată. Vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și sub influența drogurilor, măsuri drastice și propuneri venite și de la colegi.

Așadar, timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai dreptul să deții un permis de conducere când vei fi depistat de către poliție într-o astfel de situație și chiar confiscarea autovehiculului pe care îl folosești în momentul infracțiunii“, transmitea, determinat, premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT