News

Accident teribil în Teleorman. Trei victime după ce o mașină a fost străpunsă de o balustradă

Trei persoane au fost rănite grav în Teleorman, după ce mașina în care se aflau a fost străpunsă de o balustradă. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje SMURD.
18.04.2024 | 10:58
Accident teribil in Teleorman Trei victime dupa ce o masina a fost strapunsa de o balustrada
Accident teribil în Teleorman. Trei victime după ce o mașină a fost străpunsă de o balustradă
ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs pe raza localității Peretu, undeva la ora 4 dimineața. Cele trei victime sunt doi bărbați și o femeie, cu vârstele cuprinse între 43 și 57 de ani. Conform ISU Teleorman, la fața locului au ajuns inclusiv două echipaje de pompieri, de la Detașamentul Roșiorii de Vede, pentru a-și ajuta colegii.

Trei victime după ce o mașină a fost străpunsă de o balustradă

”Pentru gestionarea acestei situații de urgență, la fața locului au acționat două echipaje de pompieri, din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD și două echipaje medicale ale SAJ Teleorman”, arată salvatorii.

ADVERTISEMENT

Toate persoanele rănite au fost transportate la spitale, vestea bună fiind că toate erau conștiente și cooperante. Conform Ziarul Teleormanul, șoferul mașinii a scăpat autoturismul de sub control, iar aceasta a lovit o balustradă de pe marginea șoselei.

Balustrada a străpuns autovehiculul prin motor și a ieșit prin portbagaj, astfel că se poate considera că toți cei aflați la bord au scăpat ca prin miracol. ”Pompierii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor P.S.I., iar cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări“, au mai transmis reprezentanții ISU Teleorman.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 24 de ore, două autoutilitare se făceau praf după ce se ciocneau pe un drum din Brăila, în localitatea Surdila-Greci. ”La faţa locului intervin poliţiştii, pompieri din cadrul ISU Dunărea Brăila cu doua ASAS, echipaje SMURD, un echipaj descarcerare şi o ambulanţă SAJ.

Una dintre victime va fi preluată de elicopterul SMURD”, transmiteau reprezentanții ISU. Traficul rutier a fost blocat blocat în totalitate zeci de minute, astfel că șoferii din trafic au fost nevoiți să fie răbdători.

ADVERTISEMENT

România este țara cu cei mai mulți morți pe șosele din Uniunea Europeană

Din păcate, România rămâne țara din Uniunea Europeană cu cei mai mulți morți pe șosele. În medie, în UE aproximativ 40 de oameni mor la 1 milion de locuitori, în accidente rutiere, în timp ce în România cifra se apropie de 90.

Cele mai sigure țări sunt Suedia, cu 22 de morți la 1 milion de oameni sau Danemarca cu 26 de morți. În total au murit în UE peste 20.000 de persoane în accidente rutiere într-un singur an, însă doar în România au murit 1.540 dintre acestea, iar 3.550 au fost rănite grav.

ADVERTISEMENT

Statistic, în 365 de zile, au fost înregistrate 4.525 de accidente rutiere grave, iar asta înseamnă că la fiecare 24 de ore mor 4 oameni. Lipsa de infrastructură rutieră precum și lipsa de educație a șoferilor din România duc la aceste cifre tragice.

ADVERTISEMENT