Life

Aceasta este cea mai controversată casă din lume. E construită pe acoperișul unui bloc, la etajul 34 și are piscină, dar și o grădină

Cea mai controversată casă din lume. A fost construită pe acoperișul unui bloc, la etajul 34. Are grădină și piscină, dar și alte facilități.
01.04.2024 | 16:57
Aceasta este cea mai controversata casa din lume E construita pe acoperisul unui bloc la etajul 34 si are piscina dar si o gradina
Cea mai controversată casă din lume. Sursa foto: Capturi YouTube Srihari Karanth/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cea mai controversată casă din lume se află pe acoperișul unui bloc, la etajul 34. Aceasta dispune de grădină și piscină și a costat o avere. În ce oraș se află vila?

Aceasta este cea mai controversată casă din lume. Se află pe acoperișul unui  bloc, la etajul 34

În orașul indian Bengaluru, fost Bengalore, se află una dintre cele mai luxoase locuințe din toată lumea. Un miliardar local și-a construit casa după bunul plac, însă pe acoperișul unui bloc-turn.

ADVERTISEMENT

Arhitectura casei a fost influențată de cea a Casei Albe din Washington, D.C. Vila miliardarului are două etaje și ocupă o suprafață de 3.716 metri pătrați.

Locuința este aflată la etajele 34 și 35 ale unui complex de locuințe de lux Kingfisher Towers, un bloc-turn dat în folosință din 2018. Acesta se ridică la 1.200 de metri deasupra solului, iar vila de pe acoperiș este o locuință cu adevărat unică.

ADVERTISEMENT

Miliardarul induan Vijay Mallya și-a dorit foarte mult să locuiască la ultimul etaj al blocului. Astfel, cu ajutorul echipei de ingineri, a pus la punct o casă foarte interesantă, chiar pe acoperiș. Construcția acestei case a reprezentat o adevărată provocare.

“A fost o provocare să construim conacul pe un cantilever (n.r. sistem de suspensie care nu are o susținere directă) imens la acea înălțime, dar ne-am asigurat că îl construim exact așa cum a fost conceput. Este o structură complexă, iar lucrările de finisare continuă”, a spus Irfan Razack, președintele Prestige Estates, compania care s-a ocupat de construcția locuinței.

ADVERTISEMENT

Cât de mult a costat casa de pe acoperiș. Proprietarul încă nu a apucat să stea în ea

Vila magnatului are o priveliște de vis a orașului. Casa are toate facilitățile de lux, cum ar fi gazon tuns impecabil, piscină infinity, două lifturi private și chiar un heliport.

Vijay Mallya, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, este cel care deține complexul de locuințe. Acesta și-a construit averea cu ajutorul afacerilor cu băuturi alcoolice, dar a investit masiv și în agricultură, inginerie, chimie, aviație și tehnologia informației.

ADVERTISEMENT

Proprietatea sa de lux de pe acoperișul blocului este estimată la 20 de milioane de dolari. Cu toate că a investit enorm în această vilă, miliardarul încă nu a apucat să se bucure de ea.

În prezent, acesta este stabilit în Marea Britanie și este în vizorul autorităților din India pentru infracțiuni financiare. În acest moment se desfășoară procedurile de extrădare, potrivit Business Insider.

ADVERTISEMENT
Tags: