Life

Aceasta este cea mai mare comună din România. Are o populație tânără și e mai bogată ca multe municipii

Comuna din România care a reușit să ”ia fața” multor așezări urbane. Locuitorii de aici nu duc deloc grija zilei de mâine
16.02.2024 | 21:00
Aceasta este cea mai mare comuna din Romania Are o populatie tanara si e mai bogata ca multe municipii
În România, există o comună a cărei economii este mult mai dezvoltată decât în multe orașe. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Se spune că zonele rurale din România sunt din ce în ce mai puțin populate. Tinerii au ”migrat” către orașe în căutarea unui trai mai bun, din dorința de a evolua. Însă, se pare că că există și excepții. Una dintre comunele României a ajuns să fie mult mai dezvoltată și mai bogată decât multe așezări urbane.

Comuna din România care a luat fața multor orașe

O comună din România a reușit să depășească multe așezări urbane, din punct de vedere economic. Mai dezvoltată decât unele orașe, comuna Florești din județul Cluj Napoca este un adevărat exemplu.

ADVERTISEMENT

Comuna Florești este a doua cea mai bogată comună din țară, cu venituri proprii mult mai mari decât cele înregistrate în unele orașe din România. În 2022, comuna Florești a avut venituri proprii de 84,8 milioane de lei, potrivit hotnews.ro. Cu un număr oficial de 38.257 de locuitori, conform ultimului recensământ, Floreștiul este comuna din România cu cea mai mare populație. Mai mult decât atât, este și comuna cu populația cea mai numeroasă raportată la suprafață (628 locuitori/km2),

Florești este situată foarte aproape de Cluj, ceea ce i-a permis să urmeze o ascensiune financiară și nu numai. Deși are statut de comună, locuitorii de aici trăiesc ca la oraș și nu au deloc grija zilei de mâine.

ADVERTISEMENT

În ciuda perioadei sensibile din ultimii ani, Florești pare că nu a fost deloc afectată de criză. Pandemia nu și-a pus deloc amprenta asupra economiei de aici, ba chiar din contră. Veniturile comunei din Cluj-Napoca au fost mereu într-o continuă creștere.

Comuna Florești, depășită în top doar de comuna Chiajna din județul Ilfov

Comuna din județul Cluj ocupă locul doi în topul comunelor dezvoltate din România. Asta înseamnă că o singură comună a reușită să o întreacă din punct de vedere economic.

ADVERTISEMENT

Singura comună mult mai dezvoltată decât Florești este comuna Chiajna, din județul Ilfov. ”Lipită” de București, Chiajna a reușit să evolueze în ultimii ani din toate punctele de vedere, în special, economic.

Comuna din apropierea Bucureștiului a avut în 2022 venituri proprii de 92,7 milioane de lei. În continuare, unul dintre punctele principale care contribuie la dezvoltarea comunei Chiajna este sectorul imobiliar. În ultima vreme, au fost construite multe blocuri, mult mai accesibile decât în București, iar asta i-a convins pe mulți să se mute la periferie.

ADVERTISEMENT

În afară de cele două comune deja menționate, în topul așezărilor rurale dezvoltate se mai află și Ghiroda, din județul Timiș. Topul este completat și de comuna Ștefănești din Ilfov, dar și de Miroslava, din Iași.

La fel de bine la capitolul dezvoltare economică și nu numai stau și comunele Giroc din Timiș sau Ariceștii Rahtivani din Prahova. Comparativ cu destinații turistice precum Predeal sau Bușteni, comunele menționate sunt mult mai dezvoltate.

ADVERTISEMENT