Life

Aceasta este cea mai mică rasă de câine din lume. E perfectă pentru apartament și e adorabilă

Aceasta este cea mai mică rasă de câine din lume. E perfectă pentru apartament și e adorabilă. De asemenea, o poți lua după tine foarte ușor.
04.03.2024 | 11:15
Aceasta este cea mai mica rasa de caine din lume E perfecta pentru apartament si e adorabila
Aceasta este cea mai mică rasă de câine din lume. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tu știi care este cea mai mică rasă de câine din lume? Acești patrupezi sunt perfecți pentru apartament. Sunt adorabili și mai mult de atât, îi poți lua după tine foarte ușor, chiar în geantă.

Aceasta este cea mai mică rasă de câine din lume

Există o mulțime de rase de câini în lume. Există câini inteligenți, câini de vânătoare, dar și câini poate ceva mai puțini activi. Fiecare în parte însă are calitățile, dar și aspectul său.

ADVERTISEMENT

Referitor la câinii de statură mică, aceștia nu sunt chiar pentru oricine, având în vedere comportamentul lor. Totuși, ei pot fi alegerea perfectă pentru cei care stau la apartament și care își doresc un animal care să nu ocupe atât de mult loc.

Află că cea mai mică rasă din de câine din lume este chiar mai ușoară și decât pisica. Este vorba despre Chihuahua. Acești câini au mai puțin de 2,5 kilograme și o înălțime de 15-20 de centimetri.

ADVERTISEMENT

Totodată, ei au o blană moale și lucioasă, fiind perfecți pentru apartament. Iar în ciuda faptului că au doar câțiva centimetri și câteva kilograme, personalitatea acestor animale este una ceva mai deosebită.

Chihuahua, câini geloși, dar protectori

Câinii din rasa Chihuahua sunt extrem de protectori, dar și geloși. Mai mult de atât, de regulă, ei se atașează de o singură persoană. Astfel, pentru o familie cu un copil, un astfel de câine poate fi o provocare.

ADVERTISEMENT

Un alt aspect important legat de această rasă de câine vizează lătratul. În momentul în care sunt lăsați singuri, patrupezii latră destul de tare. Astfel, pot fi destul de gălăgioși, iar acest lucru poate să devină destul de deranjant.

O altă rasă perfectă pentru apartament este Russkiy Toy Terrier. Rasa mai este supranumită și jucăria rusească și nu are mai mult de trei kilograme. Spre deosebire de rasa Chihuahua, aceasta se regăsește în două variante.

ADVERTISEMENT

Mai exact, există câini cu părul scurt strălucitor, dar și cu părul lung mătăsos. Și personalitatea lor e diferită. Câinii din rasa Russkiy Toy Terrier sunt curajoși, ocrotitori, dar și atenți. Totodată, ei sunt prietenoși cu copiii și destul de jucăuși.

ADVERTISEMENT