Life

Câinele sau pisica? Care animal este mai inteligent. Explicația te va uimi

Te-ai întrebat vreodată cine este mai inteligent, câinele sau pisica? Specialiștii au oferit o explicație, iar aceasta este complet neașteptată.
27.02.2024 | 10:44
Cainele sau pisica Care animal este mai inteligent Explicatia te va uimi
Câinele sau pisica? Ce animal de companie este mai inteligent? Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Cine este mai inteligent, câinele sau pisica? Experții au răspuns la această întrebare, iar explicația este una la care foarte puțină lume se aștepta. Care animal de companie este, de fapt, mai deștept.

Cine este mai inteligent, câinele sau pisica?

Experții au ajuns la concluzia că pisicile au o structură cerebrală similară cu a altor animale inteligente și inclusiv cu cea a ființelor umane. Mai exact, dacă ești părinte de pisică, trebuie să știi că micuțul animal are o minte similară cu a ta, în proporție de 90%.

ADVERTISEMENT

Psychology Today a afirmat că în cazul unei pisicuțe, cortexul cerebral, unde se iau toate deciziile raționale și care rezolvă probleme complexe, are în jur de 300 de milioane de neuroni.

Cortexul cerebral este cel care se ocupă de planificarea acțiunilor, interpretarea generală a limbajului și este responsabil și pentru stocarea memoriei pe termen scurt și lung, iar o pisică învață mai repede făcând anumite acțiuni decât văzându-le.

ADVERTISEMENT

Pisicile au mai multe celule nervoase în zonele vizuale decât alte mamifere sau chiar decât oamenii. Așadar, după aflarea acestor informații, cine este mai inteligent, câinele sau pisica?

Explicația pe care multe persoane o așteptau

Răspunsul întrebării este un subiect de discuție frecvent între proprietarii de câini și pisici. Potrivit experților, câinii sunt considerați mai inteligenți deoarece aceștia sunt mult mai ușor de dresat.

ADVERTISEMENT

Aceste animale sunt au fost domesticiți cu mai mult timp înaintea pisicilor, iar aceștia sunt mai sociabili și dornici să fie pe placul oamenilor, de aceea au avut mai mult succes în sarcini cum ar fi ghidare, căutare, salvare și pentru muncă polițienească.

Pe de altă parte, însă, pisica poate fi mai considerată mai inteligentă decât câinele tocmai prim prisma faptului că acest animal refuză să participe la studii și sarcini lipsite de sens pentru a-i mulțimi pe stăpâni.

ADVERTISEMENT

Studiile efectuate asupra ambelor categorii de animale în anul 2009, pisicile nu pot identifica sau număra lucruri precum câinii. Totuși, acestea pot rezolva puzzle-uri fără să ceară ajutor de la stăpânii lor. Iar concluzia a fost că inteligența unui câine este greu de comparat cu cea a unei pisici.

ADVERTISEMENT