Life

Aceasta este cea mai veche companie din lume. Funcționează de aproape 1500 de ani

Ce domeniu de activitate are cea mai veche companie din lume. De mii de ani, fondatorii săi pun în aplicare rețeta succesului.
19.04.2024 | 08:46
Aceasta este cea mai veche companie din lume Functioneaza de aproape 1500 de ani
Ce domeniu de activitate a avut afacerea care a rezistat peste 1000 de ani. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De obicei, mediul afacerilor este unul foarte riscant. Dat fiind contextul economic sensibil, foarte puține sunt afacerile care au reușit să reziste trecerii timpului. Una dintre aceste afaceri care a trecut testul suprem se poate lăuda cu o longevitate de peste 1000 de ani.

Ce domeniu de activitate are cea mai veche afacere din lume

Nu multă lume are curajul să se aventureze în domeniul afacerilor. Fiind un mediu destul de riscant, puțini sunt cei care se aruncă în joc. Însă, cei care au avut planuri și scopuri mărețe nu au renunțat până nu s-au afirmat.

ADVERTISEMENT

În general, foarte puține sunt afacerile care reușesc să treacă borna de câteva decenii. Ei bine, de la această regulă există și excepții. Și anume, o afacere care a rezistat de mai bine de 1000 de ani.

Kongo Gumi este o afacere de origine japoneză ce activează în domeniul construcțiilor de mai bine de 1400 de ani. Aceasta a fost fondată în anul 578 d.Hr și se pare că, în continuare, îi merge de minune.

ADVERTISEMENT

De departe, aceasta este cea mai longevivă afacere din lume. Kongo Gumi se ocupă cu restaurarea templelor și a clădirilor de patrimoniu cultural. Dat fiind faptul că astfel de acțiuni sunt mereu necesare, nu este de mirare de ce afacerea japonezilor a rezistat mii de ani.

Kongo Gumi a fost înființată în anul 578 d.Hr. de către japonezul Shigemitsu Kongo. Totul a început odată cu apariția budismului în Japonia. Potrivit desprelume.ro, atunci, această religie abia se contura, ceea ce însemna că avea nevoie de elemente care să o definească.

ADVERTISEMENT

Kongo Gumi și-a vândut activele în 2006

În acea perioadă, Shigemitsu Kongo a fost invitat de către Prințul Shotoku care i-a dat sarcina de a ridica un templu budist. Kongo era singurul care deținea arta construirii unor astfel de lăcașuri speciale.

Deși nu existau meșteri la acea vreme, Shigemitsu Kongo a reușit să ridice unul dintre cele mai impozante temple din Japonia. În prezent, Templul celor Patru Regi Cerești poate fi admirat în Osaka.

ADVERTISEMENT

Templul a fost greu încercat de-a lungul timpului. A fost ținta mai multor atacuri și a fost nevoit să treacă prin șapte etape de reconstrucție pentru a nu dispărea de pe harta Japoniei. De fiecare dată, Kongo a fost cel care s-a ocupat de lucrări.

Afacerea Kongo Gumi a rezistat mii de ani datorită unui motiv simplu. În Japonia, a fost mereu nevoie de temple și, pentru că nu multă lume se putea ocupa de asta, sarcina i-a revenit lui Shigemitsu Kongo.

Pe piața afacerilor, Kongo Gumi a rezistat cu stoicism tuturor episoadelor grele, inclusiv celui de-Al Doilea Război Mondial. Din păcate, în 2006, din cauza unor probleme, compania a fost nevoită să își vândă activele.

ADVERTISEMENT