News

Aceasta este țara care are cele mai mari rezerve de aur. Are de 78 de ori mai mult decât România

Aceasta este țara care are cele mai mari rezerve de aur. A depășit cu mult România, dar nu multe persoane cunosc acest detaliu.
12.04.2024 | 09:10
Aceasta este tara care are cele mai mari rezerve de aur Are de 78 de ori mai mult decat Romania
Aceasta este țara care are cele mai mari rezerve de aur. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aceasta este țara care are cele mai mari rezerve de aur. Acest detaliu poate nu era cunoscut până acum, însă cantitatea totală este de 78 de ori mai mare decât cea din România.

Aceasta este țara care are cele mai mari rezerve de aur

Importanța aurului este cunoscută deja încă din cele mai vechi timpuri. Aurul este practic un activ esențial când vine vorba de declinul valutar. De altfel, aurul poate fi folosit pentru a emite bani, dar și pentru rambursarea datoriilor.

ADVERTISEMENT

În același timp, aurul este și componenta principală a rezervelor băncilor centrale din lume. Și totuși ce țară are cele mai generoase rezerve de aur de pe glob? Înainte de toate trebuie să menționăm faptul că România se află destul de departe.

Cei de la Insider Monkey au realizat un top în baza datelor furnizate de raportul World Gold Council. Și se pare că România nici măcar nu se află în top 25 de țări cu cele mai multe rezerve de aur în 2024.

ADVERTISEMENT

Mai exact, rezerva de aur a României este de doar 103,6 tone și are o valoare de 6,240 miliarde de euro, potrivit datelor BNR. De cealaltă parte, țara care are cele mai mari rezerve de aur se laudă cu peste 8.133 de tone metrice.

Ce valoare are rezerva de aur a SUA

Este vorba despre Statele Unite ale Americii. De altfel, conform sursei citate, SUA au cea mai mare rezervă de aur în 2024. Și tot Statele Unite sunt și al cincilea cel mai mare producător de aur de pe glob.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește valoarea acestora, la finalul lunii februarie, rezervele de aur ale Statelor Unite au fost evaluate la 543,50 miliarde de dolari. Unde se află rezerva de aur a Statelor Unite? Aceasta este stocată în 12 bănci ale Rezervei Federale.

SUA este, deci, țara care are cele mai mari rezerve de aur. Cum arată însă restul listei și cine se află pe următoarele două locuri? Sursa citată scrie că Germania ocupă locul doi cu o rezervă de aur de 3.353 tone metrice. Practic țara are o rezervă cu aproape 59% mai mică decât SUA.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, Germania importantă aur în cantități mari. Pe locul trei se află Italia. Țara are 2.452 tone metrice de aur. Iar valoarea totală se ridică undeva pe la 163,84 miliarde de dolari, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT