News

AUR, plângere penală la DNA împotriva lui Nicușor Dan. George Simion: „Nu a spus public de unde-i vin donațiile”

AUR va depune marți o plângere penală la DNA împotriva lui Nicușor Dan. Simion: „I-am cerut să spună de unde-i vin donațiile, n-a făcut-o”
29.04.2024 | 18:14
AUR plangere penala la DNA impotriva lui Nicusor Dan George Simion Nu a spus public de undei vin donatiile
Liderul AUR spune că primarul general nu a lămurit public de unde primește donațiile / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

George Simion, președintele AUR, a declarat, luni, că va merge a doua zi la DNA pentru a depune o plîngere penală împotriva actualului primar general, Nicușor Dan, acuzându-l că nu face lumină în legătură cu donațiile primite de acesta în campania electorală.

Simion: Nicușor Dan nu a spus de unde-i vin donațiile

George Simion, președintele AUR, a declarat, luni, că va depune a doua zi o plângere la DNA pe numele actualului primar al Capitalei, Nicușor Dan. Președintele AUR a făcut acest anunț la evenimentul de lansare a candidatului partidului pentru Primăria Generală, Mihai Enache.

ADVERTISEMENT

George Simion spune că i-a cerut public primarului general să spună de unde-i vin donațiile dar că acesta nu a făcut-o. Președintele AUR a declarat că, atunci când a fost întrebat la un post de televiziune dacă printre donatorii săi de campanie se numără și Matei Păun, a răspuns „nu cred”  și că după trei zile, în urma unei „investigații de presă” să rezulte faptul, potrivit lui, că „coordonatorul campaniei lui Nicușor Dan și cel care a asigurat acel afișaj efectiv indecent, deșănțat, să fie domnul Matei Păun, printr-o firmă asociată”.

„Nu se poate, domnule primar general”

„Mâine, împreună cu candidatul AUR la Primăria Bucureştiului, vom fi la DNA pentru a face ceea ce am promis, pentru a depune împotriva lui Nicuşor Dan o plângere penală, pentru că nu spune cine sunt cei 2.000 de oameni care îi donează lui pe persoană fizică bani”, a declarat George Simion.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR a mai spus că primarul general minte când a spus că toate afișele și panourile electorale au costat 180.000 de euro și că Nicușor Dan trebuie să dea dovadă de „transparență”.

„Şi minciuna aceea că tot afişajul tot panotajul a costat până în suma de 180.000 euro să o spună cui vrea el. Poate i-o spune lui Matei Păun, acel personaj despre care susţinea că nu are de a face cu el. Nu se poate, domnule primar general. Dumneavoastră aveați voturile unor bucureșteni și unor români care credeau în transparență”, a spus Simion.

ADVERTISEMENT

„Nicuşor Dan investeşte milioane de euro în panourile publicitare”

Anterior președintelui AUR, și Mihai Enache i-a cerut lui Nicușor Dan să declare public banii cheltuiți pentru publicitatea electorală stradală din București.

„Nicuşor Dan investeşte milioane de euro în panourile publicitare cu care inundă Bucureştiul, în timp ce noi ne luptăm să obţinem autorizaţii pentru corturile noastre. În plus, PSD, care este mână în mână cu USR în Bucureşti, ne hărţuieşte, vandalizează corturile şi le ridică prin intermediul poliţiei locale din Sectorul 3”, a declarat Mihai Enache.

ADVERTISEMENT

 

Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Divorț fulgerător în lumea fotbalului. Au rezistat doar câteva luni
Divorț fulgerător în lumea fotbalului. Au rezistat doar câteva luni
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților