News

Ce mesaj a postat adolescentul din București, înainte să o atace pe profesoară cu un cuțit. Elevii se tem să mai meargă la școală

S-a aflat ce mesaj a transmis adolescentul din București, înainte să o atace pe profesoară cu un cuțit. Ceilalți elevi se tem să mai meargă la școală.
06.04.2023 | 07:37
Ce mesaj a postat adolescentul din Bucuresti inainte sa o atace pe profesoara cu un cutit Elevii se tem sa mai mearga la scoala
Ce mesaj a postat adolescentul din București, înainte să o atace pe profesoară cu un cuțit. Sursa foto: antena3.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adolescentul din București care a atacat o profesoară, în timpul orei, și-ar fi anunțat fapta printr-un mesaj transmis pe un grup de WhatsApp. Colegii săi sunt înspăimântați de ceea ce s-a întâmplat.

Ce mesaj a postat adolescentul din București, înainte să o atace pe profesoară cu un cuțit

Un eveniment de-a dreptul șocant a cutremurat mediul școlar din Capitală. Miercuri, 5 aprilie, la Liceul “Ion Creangă”, o profesoară a fost înjunghiată cu un cuțit de un elev, în timpul orelor.

ADVERTISEMENT

Totul s-a petrecut într-un mod absolut fulgerător. La scurt timp după începerea orei de japoneză, elevul de 16 ani s-a năpustit din senin cu un cuţit asupra profesoarei. Se pare că băiatul ar fi avut o ieșire nervoasă după ce victima le-a spus elevilor că vor da un test. Rănită în zona gâtului, profesoara a fost dusă la spital. Din fericire, viața ei nu mai este în pericol.

Între timp, au apărut informații care par să indice faptul că tânărul și-ar fi premeditat fapta. Chiar înainte de startul orelor, băiatul cerea oarecum aprobarea colegilor pentru a o ataca pe profesoară. ”Ar merita să o omor?”, a scris acesta pe grupul de WhatsApp al clasei, cu doar câteva minute înainte de atac, notează Antena 3.

ADVERTISEMENT
elev discuție whatsapp
Ce mesaj a postat adolescentul din București, înainte să o atace pe profesoară cu un cuțit. Sursa foto: Facebook

Dus în fața anchetatorilor, elevul a afirmat că a simțit nevoia inexplicabilă să omoare. El ar fi recunoscut că suferea de depresie și că și-a dorit să fie pedepsit. Date fiind aceste aspecte, polițiștii au cerut imediat o expertiză psihiatrică.

Reamintim că, miercuri seara, elevul de 16 ani care şi-a atacat profesoara în timpul orei cu un cuţit la un liceu din Bucureşti a fost reţinut pentru 24 de ore. Este acuzat de tentativă de omor.

ADVERTISEMENT

Elevii de la liceul ”Ion Creangă” sunt speriați și se tem să mai meargă la școală

Evenimentul de la mijlocul săptămânii a creat o stare de panică în colectivul liceului din Capitală. Colegii atacatorului, dar și părinții acestora sunt speriați.

E un băiat retras. Colegii lui acum sunt speriați, traumatizați, le e frică să mai meargă la liceu”, spune un elev al școlii, conform sursei citate. Între timp, copiii au primit consiliere din partea consilierului școlar al unității de învățământ, spune Elena Ștefan, purtător de cuvânt ISMB.

ADVERTISEMENT

La câteva ore după acest incident grav, ministrul educației a avut o primă reacție. ”Incidentul regretabil de astăzi (n.r. miercuri), în care o profesoară a fost rănită de un elev în sala de clasă, este un semnal de alarmă care se adaugă celorlalte situații care ne-au atras atenția asupra importanței pe care trebuie să o acordăm siguranței în mediul școlar.

Condamn cu fermitate orice act de agresiune din școală, fie ea fizică sau verbală, îndreptat asupra membrilor comunității școlare. Avem nevoie ca școala să fie un loc în care atât copiii, cât și profesorii să se simtă în siguranță.

Am convingerea că inițiativele instituționale – regulamente, proceduri, activități în comun cu parteneri instituționali – trebuie să fie dublate de o atitudine responsabilă a tuturor celor implicați în educație și de un parteneriat real școală-familie. Doar în acest fel, incidente zguduitoare vor putea fi prevenite”, a fost mesajul transmis de ministrul Educației pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: