Life

Acesta este cel mai bogat sat din România. Puțini au auzit de el

Te-ai întrebat vreodată care e cel mai bogat sat din România? Puțini au auzit de el, iar marea majoritate a populației a plecat peste hotare.
02.12.2023 | 12:00
Acesta este cel mai bogat sat din Romania Putini au auzit de el
Acesta este cel mai bogat sat din România. Sursă foto: captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este cel mai bogat sat din România? Vorbim despre un loc deloc cunoscut la nivel național. Marea majoritatea a locuitorilor au plecat să lucreze în străinătate, dar nu au uitat de unde au plecat.

Acesta este cel mai bogat sat din România

Iată că cel mai bogat sat din România se află în Satu Mare. Este vorba despre Certeze. De ce este considerat cel mai bogat sat din România? Localitatea are tot ceea ce are nevoie. Mai mult de atât, nimeni nu duce lipsă de nimic aici.

ADVERTISEMENT

Singura problemă ar fi faptul că în acest sat e nevoie de locuitori. Având în vedere lipsa locurilor de muncă, cea mai mare parte a locuitorilor din Certeze au decis să plece fie în Spania, Italia, Franța, ori Marea Britanie, cu gândul la un trai mai bun.

În ciuda acestui lucru însă, satul Certeze are cam tot ceea ce este necesar. Casele de aici sunt foarte mari, dar și luxoase. Marea majoritate au câte un etaj, însă nu e exclus să vezi la strada principală și case imense cu până la trei etaje.

ADVERTISEMENT

Iar dincolo de asta, arhitectura este una complexă. Dacă ajungi în acest sat din România o să observi uși sculptate din lemn și balcoane imense. Ferestrele sunt și ele moderne, iar gardurile din fier forjat nu au cum să nu îți atragă atenția.

Deși vorbim despre un sat, construcțiile nu sunt unele cât se poate de moderne și interesante. De altfel, satul Certeze din România a ajuns celebru chiar și peste hotare. Un articol publicat în presa germană avea să îl scoată la lumină.

ADVERTISEMENT

Legenda legată de satul Certeze

Este vorba despre un articol făcut pe baza unui documentar realizat de către Deutsche Welle. Sursa citată a prezentat po­vestea unui locuitor și a fiului său. Cei doi au lucrat în Franța în construcții, arată mesagerulhunedorean.ro.

Chiar și așa, duceau dorul casei. Totuși, nu puteau să ducă același trai decent, având în vedere salariile oferite în Europa, față de cele din România. Și tot despre cel mai bogat sat din România au existat și legende la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Pe vremea lui Nicolae Ceaușescu se spunea că oamenii din Certeze plecau pe cele mai grele șantiere pentru a strânge bani și pentru a se întoarce acasă astfel încât să poată să își construiască casele la care visau.

Mai mult de atât, la acea vreme se zvonea că cei care munceau în afară au făcut avere din vânzarea de ziare prin metroul din Paris. Alte zvonuri spuneau că alții lucrau la cel mai înalte clădiri din Franța. Toate aceste eforturi doar pentru a construi case imense în această localitate.

ADVERTISEMENT