Life

Uleiul care te scapă de mătreață și previne căderea părului. E o adevărată minune de la natură

Ce ulei este benefic pentru eliminarea mătreții și combaterea căderii părului. Este considerat o adevărată minune a naturii.
25.04.2024 | 20:25
Uleiul care te scapa de matreata si previne caderea parului E o adevarata minune de la natura
Ulei contra mătreții. Sursa foto: Profihairshop
ADVERTISEMENT

Cum scapi de mătreață și cum previi sau combați căderea părului? Dacă te confrunți cu astfel de probleme, află că ele pot fi rezolvate cu ajutorul unui ulei natural, presat la rece, care are multiple proprietăți. Rezultatele sunt foarte rapide.

Uleiul benefic contra mătreții și căderii părului

Un păr frumos și sănătos este cel care nu cade și care nu are mătreață. În general, acest ultim factor declanșează pierderea firelor, un lucru neplăcut atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Din fericire, există remedii, iar unele pe bază de ulei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mătreața este o consecință a deshidratării, a șamponării insuficiente, a unui stil de viață alimentar nesănătos, cu mult zahăr sau a utilizării unor produse cosmetice, precum sprayurile de descurcare a părului, a fixativului sau a șamponului uscat.

Uleiul din arbore de neem îți poate fi de mare ajutor. Acest produs nu doar că va duce la îndepărtarea mătreții și va împiedica pierderea firelor de păr, dar va regenera și structura firelor. Redă strălucirea părului și îl face mai puternic.

ADVERTISEMENT

”Uleiul de neem este eficient atunci când vine vorba despre menținerea frumuseții podoabei capilare, îndepărtând mătreața, dar stimulând totodată și creșterea și regenerarea firelor de păr. Arborele de neem este exploatat din belșug în medicina ayurvedică, având o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar fiind și un aliat de preț pentru frumusețe.

Uleiul din arbore de neem este obținut prin presare la rece. Acesta are o consistență vâscoasă așa că trebuie să fie diluat pentru a fi folosit în scopuri cosmetice. Uleiul de neem nu este folosit pentru gătit, ci numai în scopuri cosmetice și medicinale.  

ADVERTISEMENT

Acesta are în compoziție nimbidin, despre care cercetări mai vechi au arătat că poate reduce inflamația. Proprietățile antiinflamatorii, antibacteriene și antioxidante ale uleiului de neem fac din acest produs unul util la tratarea multor probleme ale scalpului, inclusiv mătreața, inflamația și mâncărimea”, explică pe doc.ro dr. Laura Mocanu, medic specialist dermato-venerologie.

Uleiul de neem nu este benefic pentru gătit

Nu folosiți uleiul de neem pentru gătit niciodată. Se poate folosi doar în scopuri cosmetice. Are în compoziția sa acizi grași, vitamina E, trigliceride, antioxidanți și calciu, datorită cărora poate combate inclusiv bolile care duc la mătreața.

ADVERTISEMENT

Mătreața apare și din cauza unor ciuperci de pe scalp, iar uleiul de neem le poate elimina. Se aplică pe firele de păr înainte de fiecare spălare și se lasă să acționeze în jur de 60 de minute sau 120 de minute. Acoperiți capul încât să se creeze o temperatură caldă. Șamponați ca de obicei și nu uitați să hidratați părul cu balsam. La final, clătiți!

ADVERTISEMENT
Tags: