Life

Acesta este cel mai ploios oraș din lume. Nimeni nu se mută aici și e periculos să ieși afară

Unde este sitiat, de fapt, cel mai ploios oraș din lume. Oamenii fug de el și evită să se mute aici din cauza pericolului.
17.04.2024 | 06:45
Acesta este cel mai ploios oras din lume Nimeni nu se muta aici si e periculos sa iesi afara
Unde se află cel mai ploios oraș din lume. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Deși Londra este cunoscută pentru vremea sa ușor neprietenoasă, cel mai ploios oraș din lume este de 22 de ori mai umed. Puțini acceptă să se mute aici din cauza pericolului. Unde se află?

Care este cel mai ploios oraș din lume

La prima vedere Mawsynram este un oraș ca oricare altul. Este amplasat în mijlocul pădurilor verzi luxuriante ale dealurilor Khasi, în estul îndepărtat al Indiei, deasupra Bangladeshului.

ADVERTISEMENT

Deși este frumos, locul este, de fapt, mai umed de 22 ori decât Londra. Anul,  aici se înregistrează aproximativ 11.873 mm de precipitații anual. Astfel că, oamenii fug, mai degrabă, din oraș. 

Jyotiprasad Oza este un rezident care își câștigă existența conducând grupuri de turişti curioși. Oamenii vin de departe pentru a experimenta viața în cel mai ploios loc de pe Pământ. Vizitatorii vin atât din SUA, cât și din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

„Avem aproximativ 10.000 de turiști pe an. În perioada ploioasă, oamenilor le place să viziteze pentru că sunt ploi foarte abundente, în special din iunie până în septembrie”, a spus Jyotiprasad pentru Mirror. 

Ploaia de aici nu este la fel ca în celelalte locuri din lume. Uneori, nu se oprește zile în șir după ce începe. Locuitorii din Mawsynram fug în case atunci când se adună norii pe cer, doar că să afle că trebuie să rămână în interior pentru o întreagă săptămână.

ADVERTISEMENT

Impactul ploii poate fi devastator

Într-o singură zi de iunie deceniul trecut, 1.003 mm de ploaie au căzut asupra celui mai ploios oraș din lume- de două ori mai mult decât primește Londra într-un singur an. Iar aceste ploi pot fi foarte periculoase.

„În perioada ploilor abundente este imposibil să ieșim afară. Nu ne putem plimba zilnic. Nu trebuie să ieșim afară în timpul ploii. Uneori copiii nu pot merge la școală în timpul ploii. Este destul de periculos”, a explicat Jyotiprasad.

ADVERTISEMENT

Alunecările de teren și inundațiile reprezintă o amenințare serioasă la adresa vieții atunci când ploile musonice încep să cadă. Electricitatea este adesea întreruptă și rezervele de apă proaspătă sunt depășite.

Astfel că, oamenii își doresc să plece din cel mai ploios oraș din lume într-unul mult mai uscat. Motivele pentru locurile impresionante ale orașului sunt multiple. Printre altele, se află la 1.400 m deasupra nivelului mării, ceea ce înseamnă că orașul este supus unui climat montan, care este intensificat de aerul cald și umed care se ridică din Golful Bengal în timpul sezonului musonului.

ADVERTISEMENT