Life

Mica stațiune din România cu peisaje idilice și izvoare tămăduitoare. E o adevărată oază de relaxare

Mica stațiune din România cu peisaje idilice și izvoare tămăduitoare. Aceasta este o adevărată oază de liniște, dar puțini știu de ea.
21.08.2023 | 11:02
Mica statiune din Romania cu peisaje idilice si izvoare tamaduitoare E o adevarata oaza de relaxare
Mica stațiune din România cu peisaje idilice. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Mica stațiune din România cu peisaje idilice. Are izvoare tămăduitoare și este o adevărată oază de liniște, doar că puțini au auzit de ea.

Mica stațiune din România cu peisaje idilice. Are izvoare tămăduitoare

Băile Balvanyos sunt o stațiune balneară situată în județul Covasna, în apropiere de orașul Băile Tușnad. Această zonă este cunoscută pentru apele minerale și termale cu proprietăți terapeutice, iar stațiunea atrage turiști în căutare de tratamente balneare și relaxare.

ADVERTISEMENT

Este la zece kilometri de Lacul Sfânta Ana, așa că dacă ai ajuns până aici atunci cu siguranță merită să mergi și la această mică stațiune.

Stațiunea se concentrează pe tratamentele balneare și terapiile cu apă minerală și termală. Apele minerale din zonă sunt recunoscute pentru beneficiile lor asupra sănătății, în special pentru afecțiuni reumatice și ale sistemului locomotor.

ADVERTISEMENT

În apropiere de stațiune puteți vizita diverse atracții turistice, precum Muntele Bucin, Peștera Șugău, Lacul Sfânta Ana și Biserica Sfântul Ștefan din Bixad.

Ce poți vizita Băile Balvanyos

Cei care sunt pasionații de drumeții și de explorare pe jos vor avea ce să facă aici. Munții din jurul stațiunii oferă numeroase trasee de drumeții și posibilități de explorare a naturii. Puteți explora peisajele montane, puteți face ciclism sau puteți participa la excursii ghidate.

ADVERTISEMENT

Desigur, sunt și alte lucruri de făcut la mica stațiune, dacă nu vrei să faceți prea mult efort fizic. Puteți vizita Cetatea Bálványos.

Au mai rămas doar niște ruine, care datează din secolul al XIII-lea, ea fiind situată pe un vârf în apropierea stațiunii. Această cetate oferă o priveliște frumoasă asupra peisajelor înconjurătoare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cazările, sunt mai multe unități la care poți merge. În funcție de ceea ce îți dorești, poți plăti de la 180 de lei pe noapte dar prețurile cresc în funcție de facilități.

Sunt unele pensiuni care oferă și micul dejun inclus pentru 200 de lei pe noapte, dar și altele care cer 600 de lei pentru doar două persoane.

ADVERTISEMENT