Life

Acestea sunt cele mai inteligente specii de păsări din lume. Una dintre ele poate trăi chiar și 50 de ani

Ele sunt cele mai agere păsări de pe pământ. Specialiștii susțin că una poate atinge vârsta de 50 de ani. Ce specie este.
01.08.2023 | 17:20
Acestea sunt cele mai inteligente specii de pasari din lume Una dintre ele poate trai chiar si 50 de ani
Ele sunt cele mai agere păsări de pe pământ. Specialiștii susțin că una poate atinge vârsta de 50 de ani. Ce specie este. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Acestea sunt cele mai inteligente specii de păsări din lume. Una dintre ele poate trăi chiar și 50 de ani. Descoperă în rândurile de mai jos despre cine este vorba, dar și care sunt carateristicile pe care le are aceasta.

Ele sunt cele mai agere păsări de pe pământ. Specialiștii susțin că una poate atinge vârsta de 50 de ani. Ce specie este

Ele sunt cele mai agere păsări de pe pământ. Specialiștii susțin că una poate atinge vârsta de 50 de ani. Mai exact, este vorba de papagalul Macaw care în prezent ar fi pe cale de dispariție. Este îndrăzneț, plin de energie și are o personalitate puternică.

ADVERTISEMENT

Are dimensiuni și culori diverse, fiind nativ din America Centrală și America de Sud, preferând pădurile tropicale. Are posibilitatea să imite discursul și poate învăța extrem de rapid diferite trucuri. Un papagal Macaw poate atinge vârsta de 50 de ani.

O altă pasăre inteligentă, la care probabil nu te-ai fi așteptat este corbul. Are un penaj negru și nu este văzut ca o înaripată frumoasă, însă are o agerime peste medie. Vânează în perechi, una distrage prada, iar cealaltă fură ouă din cuib.

ADVERTISEMENT

De asemenea, specialiștii mai spun că înțeleg foarte bine cauzalitatea şi rezolvă problemele. Mai mult se crede că are caracteristici specifice oamenilor, printre care se numără memoria fețelor, evitarea locurilor periculoase și comunicarea detaliilor cu alte păsări.

Ciorile care sunt alungate frecvent de țărani sunt inteligente și ele pentru că înțeleg relația din cauză și efect și numără până la 5. Aceste detalii și amintirea fețelor oamenilor le adaugă în categoria păsărilor inteligente.

ADVERTISEMENT

Potrivit sperietori.ro, ciorile sunt printre cele mai istețe viețuitoare de pe planetă după om. Ocupă locul 2 și sunt la egalitate cu delfinii și cimpanzeii. Cercetătorii Universității Auckland din Noua Zeelandă spun că aceste păsări pot lega singure sfori de diferite bețe.

Ţicleanul, cea mai bună pasăre cățărătoare

Țicleanul este întâlnit adesea în Europa temperată și Asia și este văzut de specialiști drept cea mai bună pasăre cățărătoare. Este recunoscut pentru abilitatea de a-și aminti lucruri despre mediul care îl înconjoară.

ADVERTISEMENT

Se orientează foarte bine în funcție de aceste elemente. Clark, una dintre speciiile acestei păsări, se pregătește intens pentru iarnă și obișnuiește să ascundă peste 30.000 de seminţe. Ține minte unde se află aproape toată hrana sa.

Totodată, specialiștii mai arată că știe să numere şi întotdeuna va alege o grămadă de seminţe unde vede că sunt mai multe, în ciuda faptului că diferenţele sunt destul de mici şi că aceste aspecte pot fi observate doar la numărat.

ADVERTISEMENT