Păsările creează probleme pe Aeroportul din Braşov, proaspăt inaugurat. Un zbor către Londra a fost întârziat cu șase ore din cauza unui incident aviatic. Motorul aeronavei prezintă semnale ale ingestiei unui corp extern.
Incidentul a fost semnalat, vineri, la aterizarea aeronavei DAN AIR pe Aeroportul din Brașov. Având în vedere că aerogara nu dispune de servicii de întreținere, în Brașov sunt așteptați reprezentanții companiilor DEDALUS TECH din Craiova, RAS TEHNIC și SUN AVIATION din București, pentru a efectua controale tehnice specifice.
În acest context, zborurile DN257 și DN258 (Brașov – Londra – Brașov) vor avea o întârziere de șase ore. Compania aeriană transmite că au fost luate toate măsurile pentru ca problema să fie soluționată cât mai repede.
„Din păcate, pe aeroportul Brașov nu există nicio organizație de întreținere, așa că DEDALUS TECH de la Craiova, RAS TEHNIC și SUN AVIATION de la București se îndreptă către Brașov pentru a interveni și a remedia situația.
Din cauza stării drumurilor, intervenția organizațiilor suport este îngreunată de distanța mare de deplasare. Așadar, pentru siguranța dvs. suntem nevoiți să întârziem operarea zborurilor DN257 și DN258 (Brașov – Londra – Brașov) cu 6 ore”, transmite compania DAN AIR, potrivit BoardingPass.
Mai mult, este posibil ca zborul DN258 (Londra-Brașov) să aterizeze la București, deoarece aeroportul din Brașov se închide la ora 19:00. Compania aeriană transmite că autoritățile au fost anunțate cu privire la situație.
De asemenea, a fost solicitat sprijinul acestora pentru găsirea unei soluții în vederea aterizării la Brașov. Însă, deocamdată, compania nu a primit un răspuns cu privire la această situație.
Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav a fost inaugurat joi, 15 iunie 2023. Prima aeronavă care a aterizat aici, TAROM, a fost pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu.
Acesta este primul aeroport din istoria Brașovului și primul inaugurat în România în ultimii 50 de ani. Zborurile sunt controlate la distanță, fiind dirijate de la 400 de kilometri, din Centrul ROMATSA Arad.