News

Păsările creează probleme pe Aeroportul din Braşov. Zborul către Londra a fost întârziat cu şase ore, cursa de întoarcere va ateriza la Bucureşti

Păsările creează probleme pe primul aeroport din istoria Brașovului. Un zbor către Londra a fost întârziat cu șase ore din cauza unui incident.
23.06.2023 | 14:57
Pasarile creeaza probleme pe Aeroportul din Brasov Zborul catre Londra a fost intarziat cu sase ore cursa de intoarcere va ateriza la Bucuresti
Păsările creează probleme pe Aeroportul din Braşov. Sursa foto: Facebook BoardingPass
ADVERTISEMENT

Păsările creează probleme pe Aeroportul din Braşov, proaspăt inaugurat. Un zbor către Londra a fost întârziat cu șase ore din cauza unui incident aviatic. Motorul aeronavei prezintă semnale ale ingestiei unui corp extern.

Păsările creează probleme pe Aeroportul din Braşov

Incidentul a fost semnalat, vineri, la aterizarea aeronavei DAN AIR pe Aeroportul din Brașov. Având în vedere că aerogara nu dispune de servicii de întreținere, în Brașov sunt așteptați reprezentanții companiilor DEDALUS TECH din Craiova, RAS TEHNIC și SUN AVIATION din București, pentru a efectua controale tehnice specifice.

ADVERTISEMENT

În acest context, zborurile DN257 și DN258 (Brașov – Londra – Brașov) vor avea o întârziere de șase ore. Compania aeriană transmite că au fost luate toate măsurile pentru ca problema să fie soluționată cât mai repede.

„Din păcate, pe aeroportul Brașov nu există nicio organizație de întreținere, așa că DEDALUS TECH de la Craiova, RAS TEHNIC și SUN AVIATION de la București se îndreptă către Brașov pentru a interveni și a remedia situația.

ADVERTISEMENT

Din cauza stării drumurilor, intervenția organizațiilor suport este îngreunată de distanța mare de deplasare. Așadar, pentru siguranța dvs. suntem nevoiți să întârziem operarea zborurilor DN257 și DN258 (Brașov – Londra – Brașov) cu 6 ore”, transmite compania DAN AIR, potrivit BoardingPass.

Cursa de întoarcere va ateriza la București

Mai mult, este posibil ca zborul DN258 (Londra-Brașov) să aterizeze la București, deoarece aeroportul din Brașov se închide la ora 19:00. Compania aeriană transmite că autoritățile au fost anunțate cu privire la situație.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a fost solicitat sprijinul acestora pentru găsirea unei soluții în vederea aterizării la Brașov. Însă, deocamdată, compania nu a primit un răspuns cu privire la această situație.

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav a fost inaugurat joi, 15 iunie 2023. Prima aeronavă care a aterizat aici, TAROM, a fost pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu.

ADVERTISEMENT

Acesta este primul aeroport din istoria Brașovului și primul inaugurat în România în ultimii 50 de ani. Zborurile sunt controlate la distanță, fiind dirijate de la 400 de kilometri, din Centrul ROMATSA Arad.

ADVERTISEMENT