Life

Aceștia sunt cei mai ciudați copaci din lume. Motivul pentru care sunt înclinați

Aceștia sunt cei mai ciudați copaci din lume. Care este motivul pentru care aceștia sunt înclinați. Ce au descoperit cercetătorii.
15.11.2023 | 13:43
Acestia sunt cei mai ciudati copaci din lume Motivul pentru care sunt inclinati
Aceștia sunt cei mai ciudați copaci din lume. Foto: ifl science
ADVERTISEMENT

Care sunt cei mai ciudați copaci din lume. Aceștia sunt mai speciali pentru că sunt înclinați.

Aceștia sunt cei mai ciudați copaci din lume

Cei mai ciudați copaci din lume au o caracteristică specială. Se înclină spre Ecuator. Pinii  ook  se găsesc în mai multe locuri de pe Pământ dar caracteristica lor comună este că peste tot au înclinație distinctă spre Ecuator.

Copacii provine din Noua Caledonie, un arhipelag din Oceanul Pacific. Acest tip de pin poate crește până la înălțimea de 60 metri.

ADVERTISEMENT

În schimb, ramurile lor sunt înguste. Dar nu înălțimea este caracteristica cea mai specială la acești copaci, ci faptul că sunt mereu înclinați.

Un botanist pe nume Mark Ridder de la Universitatea Politehnică de Stat din California a observat această ciudățenie în ceea ce privește copacii. Toți pinii Cook au aceeași poziție similară.

ADVERTISEMENT

Toți păreau să se întindă spre Ecuator, așa că botanistul a început să facă mai multe investigații. Astfel, a adunat o echipă de cercetători și au analizat împreună copaci prezenți în 18 regiuni distincte de pe cinci continente.

Ce au descoperit cercetătorii

În cercetarea lor se arată că înclinarea ciudată a copacilor nu este cauzată de obiecte din jur, clădiri sau stâlpii de electricitate. Ceea ce au mai descoperit este că pinii Cook se înclină cu peste opt grade. Cei din emisfera nordică se înclină spre sud și invers.

ADVERTISEMENT

Cercetarea mai arătat că mai puțin de 9% din toți pinii analizați de cercetători nu făceau parte din acest model.

Arborii continua să se încline indiferent de cât de înalți cresc și cercetătorii au ajuns la o singură concluzie: că ar putea exista un soi de ciudățenie genetică care să îi facă să se încline pentru a căuta mai multă lumină de la soare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o altă ipoteză este că gravitația și câmpul magnetic al Pământului ar putea avea și ele roluri.

ADVERTISEMENT