News

Acțiune în stil mafiot la Arad, o familie a fost atacată cu cocktailuri Molotov în propria casă. Patru tineri au fost arestați

Patru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, în arest preventiv. Au aruncat cocktailuri Molotov într-o locuință
10.11.2023 | 17:24
Actiune in stil mafiot la Arad o familie a fost atacata cu cocktailuri Molotov in propria casa Patru tineri au fost arestati
Cei patru tineri sunt cercetați și pentru tentativă de omor Sursa foto: Special Arad
ADVERTISEMENT

Motivul atacului ar fi răzbunarea. Unul dintre tineri s-a considerat înșelat de victimă într-o tranzacție comercială și a decis să se răzbune cu ajutorul prietenilor săi.

Patru tineri din Arad, după gratii pentru un atac cu cocktailuri Molotov

Tinerii au aruncat dispozitivele incendiare în casa victimei printr-un geam pe care l-au spart. Unul dintre aceste cocktailuri Molotov a ajuns chiar în dormitorul locuinței din localitatea arădeană Șofronea.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Special Arad, victima vânduse unuia dintre tineri un scuter contra sumei de 4.500 de lei. La scurtă vreme, cumpărătorul a reclamat că scuterul ar fi defect și și-a cerut banii înapoi. Vânzătorul a refuzat, susținând că vehiculul a fost stricat intenționat.

Drept urmare, cumpărătorul a decis să se răzbune, ajutat de trei prieteni. În acest scop, s-au deplasat în noaptea de 6 spre 7 noimbrie la locuința vânzătorului din localitatea Șofronea.

ADVERTISEMENT

Din fericire, atacul nu s-a soldat cu victime și nici cu pagube materiale însemnate. A doua zi, cei patru tineri – toți din Arad – au fost arestați preventiv, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a declinat dosarul către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad după ce s-a extins urmărirea penală cu privire la infracțiunea de tentativă la omor calificat, pe lângă cea de distrugere.

Cercetați și pentru tentativă de omor

”Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 07.11.2023, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Prin ordonanţa din data de 07.11.2023, confirmată de procuror, organele de cercetare penală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de faţă de numiţii L.A.M, R.F.D., V.E, R.C.T., pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

ADVERTISEMENT

La data de 07.11.2023 a fost pusă în mişcare acţiunea penală, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. În fapt în sarcina inculpaţilor s-a reţinut că în data de 07.11.2023, în jurul orei 03:00, inculpaţii s-au deplasat, cu autoturismul condus de numitul V.E, la adresa persoanei vătămate S.B.D, iar inculpaţii L.A.M, R.F.D şi R.C.T, după ce anterior au spart geamul locuinţei cu o piatră, au aruncat mai multe obiecte explozive artizanale (cocktail Molotov) în interiorul dormitorului şi pe faţada casei.

La data de 08.11.2023, în cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţi, propunere ce a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunându-se arestarea preventivă a acestora pe o durată de 30 zile.

ADVERTISEMENT

Prin ordonanţa din data de 09.11.2023, s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat şi s-a dispus declinarea dosarului către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad”, se arată în informarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Judecătoria Arad a admis propunerea de arestarea a celor patru.

ADVERTISEMENT